Григор Димитров удиви публиката с реакцията си при контузията на Кайл Едмънд, а след мача обясни, че здравето е много по-важно от всяка победа.

Британецът се строполи на земята по време на разиграване в третия сет заради контузия в глезена, а българският тенисист прескочи мрежата със спринт, за да помогна на своя колега.

"Здравето е над всичко. Жалко, че това се получи. Всъщност, то се случва все по-често и по-често, а и аз знам какво е чувството. Наистина се надявам той да се възстанови бързо".

"Личеше си, че в последните си два мача не играе по начина, по който сме свикнали да го виждаме", каза Димитров. Едмънд доигра мача, но Димитров спечели с 6:3, 6:7(3), 6:4.

Миналогодишният шампион Григор очаква двамата с Ник Киргиос да направят страхотен мач в полуфиналите на турнира в Бризбън. Най-добрият български тенисист ще се изправи срещу местния любимец в събота не преди 6:00 часа наше време на централния корт "Пат Рафтър Арена".

"Играх с Ник вече няколко пъти. Със сигурност ще бъде забавно. Обичам да играя с него, има страхотни оръжия. Сервисът му ще бъде голямо оръжие, ще трябва отново да се стегна за утре", заяви Григор след победата си над британеца Кайл Едмън.