Ростов все още не е избрал новия си старши треньор, но към момента основен кандидат е Станимир Стоилов. Преговорите са в разгара си, но вървят трудно. Но при Ростов бързо се сменят кандидатите, написа в профила си в Twitter журналистът Нобел Арустамян.

Арустамян е телевизионен коментатор МатчТВ и е един от информираните журналисти в Русия, така че поднесената от него новина трябва да бъде приемана с доверие. Самият Стоилов отрече варианта да поеме Ростов, но други руски медии са категорични, че такива преговори има и самият Стоилов явно иска да се предпази от евентуални зложелатели или провал при преговорите.

Той напусна Астана в края на изтичащия сезон, като спечели четвърта поредна шампионска титла на Казахстан с този клуб и в момента е без отбор. Но силните мачове на Астана в европейските клубни турнири повишиха интереса към българския специалист.

Ако Стоилов стане треньор треньор на Ростов, той ще бъде вторият български специалист, който води отбор от руската Висша лига след Димитър Димитров в Амкар (Перм). В Русия е работил и Александър Станков, но във втория състав на Криля Советов (Самара).

Ростов направи запомнящо се участие в Шампионската лига миналия сезон, като елиминира белгийския Андерлехт и холандския Аякс по пътя си към груповата фаза, а там записа престижна победа над Байерн, както и два хикса с ПСВ Айндховен, за да продължи напролет в Лига Европа=