Тотнъм обърна Саутхямптън с 4:1 на "Сейнт Мерис" и записа важна победа в битката за Топ 4 във Висшата лига.

Домакините дръпнаха в резултата още във втората минута чрез Върджил Ван Дийк, но гостите стигнаха до пълен обрат и трите точки след две попадения на Деле Али (19 и 87), Хари Кейн (52) и Хеунг Мин Сон (85).

Тотнъм дори пропуска да вкара дузпа, а "светците" играха повече от половин час в намален състав, след като Нейтън Редмънд бе изгонен с червен картон.

След тази победа "шпорите" са на пето място с 36 точки, само на точка от Арсенал и четвъртата позиция. Саутхямптън продължава да е на осмо място с 24 пункта.

Трябва да се отбележи, че това бе трета поредна победа за лондончани, докато домакините продължават да се представя на приливи и отливи от началото на сезона.

Срещата започна перфектно за "светците" и Саутхямптън успя да вкара още във втората минута. Тогава Джеймс Уорд-Праус намери Върджил Ван Дийк и той с глава успя да опъне мрежата на Тотнъм за 1:0.

Лондончани можеха да изравнят веднага, но с пропуск се отчете Хари Кейн. В осмата минута "светците" стигнаха до ново положение. Тогава удар на Джей Родригез мина до гредата. Последва пореден шанс за домакините.

Райън Бертранд навърза защитата на гостите, нахлу в наказателното поле, но се засуети и пропусна да вкара. Така се стигна до 19-ата минута, когато Тотнъм заслужено изравни чрез Деле Али.

Последваха спокойни минути, в които играта се водеше основно в средата на терена, без сериозни голови положения. В 31-ата минута Кристиан Ериксен стреля мощно от дъгата на пеналта, но топката профуча до гредата.

До края на полувремето Тотнъм натисна, но с пропуски се отчетоха Ериксен и Деле Али.

Второто полувреме започна с гол за гостите. В 52-ата минута Кристиан Ериксен асистира на Хари Кейн и той с глава направи пълен обрат - 1:2. Това обаче не бе всичко.

Само четири минути по-късно лондончани се уредиха с дузпа, като дори Саутхямптън остана в намален състав, след като червен картон получи Нейтън Редмънд. Зад топката застана звездата на Тотнъм Хари Кейн, но не успя да вкара дузпата.

След час игра домакините можеха да изравнят, но Седрик Соарес пропусна. В следващите минути темпото на игра падна, като гостите спокойно разиграваха и не даваха почти никакви шансове на домакините.

Така се стигна до 85-ата минута, когато Тотнъм вкара нов гол чрез Хеунг Мин Сон за 1:3, а само две минути по-късно Деле Али се разписа отново за 1:4. До края не се случи нищо запомнящо се и гостите заслужено си взеха победата.

Саутхямптън - Тотнъм 1:4

Саутхямптън: Форстър, Соарес, Фонте, Върджил Ван Дийк, Бертранд, Джеймс Уорд-Праус, Ориол Ромеу, Дейвис, Нейтън Редмънд, Джей Родригез, Софиан Буфал

Тотнъм: Лорис, Уокър, Дайър, Вертонген, Роуз, Дембеле, Виктор Уаняма, Сисоко, Али, Кристиан Ериксен, Кейн