Интер удари Сасуоло с 1:0 като гост и записа важна победа в битката за Топ 4. Единственото попадение в мача заби Антонио Кандрева (47). С този успех "нерадзурите" събраха 27 точки и вече са на седмо място, само на четири пункта от Топ 4 на Италия.

Сасуоло записа поредна загуба в първенството и остава на 15 позиция с едва 17 точки. През този сезон домакините платиха тежка цена за участието си в Лига Европа. Сасуоло има само една победа в последните си девет срещи, което се отрази на класирането им.

Интер бележи сериозно израстване под ръководството на Стефано Пиоли и промяната в играта им вече започва да се забелязва. 


Срещата започна с положение за домакините от Сасуоло, които можеха да вкарат още в 11-ата минута. Тогава Антонио Рагуса навърза защитата на Интер и стреля остро, но топката профуча до гредата. Отговорът на нерадзурите бе неточен удар на Антонио Кандрева.

Постеренно гостите от милано взеха инициативата и натиснаха сериозно Сасуоло. В 14-ата минута Иван Перишич напредна по крилото и стреля от ъгъла на пеналта, но в аут. Две минути по-късно пък Антонио Кандрева прати топката в лявата греда на домакините.

Това бяха силните минути на "синьо-черните", но те не се възползваха от шансовете си. В 25-ата минута домакините отново стигнаха до отлично положение, но Федерико Ричи не успя да преодолее Хамданович.

След половин час игра Мауро Икарди показа класа и залъга защитата на Сасуоло, но се замота в пеналта и пропусна страхотен шанс. До края на полувремето домакините стигнаха до положение чрез Грегоар Дефрел, а гостите не успяха да вкарат на два пъти чрез Марио Икарди.

Втората част започна ударно за Интер. В 47-ата минута Мауро Икарди асистира на Антонио Кандрева и той вкара за 0:1. В следващите минути играта сериозно се накъса, като гостите владееха инициативата и спокойно разиграваха в средата на терена.

В 65-ата минута Сасуоло стигна до положение, но Лука Мазители пропусна да вкара. Шест минути по-късно Марсело Брозович стреля във вратата на Сасуоло, но ударът му е спасен.

До края Интер контролираше мача, но в продълженията Фелипе Мело си изпроси глупав жълт и респективно червен картон. Домакините обаче не стигнаха до положение и нерадзурите заслужено си взеха победата и трите точки.

Сасуоло - Интер 0:1

Голмайстор: Антонио Кандрева (47)

Сасуоло: АНДРЕА КОНСИЛИ, ЛИРОЛА, ЛУКА АНТЕЙ, АЧЕРБИ, КРИСТИАН ДЕЛ'ОРКО, ЛАРЕНЦО ПЕЛЕГРИНИ, СТЕФАНО СЕНСИ, ЛУКА МАЗИТЕЛИ, ФЕДЕРИКО РИЧИ, ГРЕГОАР ДЕФРЕЛ, АНТОНИО РАГУСА

Интер: САМИР ХАМДАНОВИЧ, ДАНИЛО Д'АМБРОЗИО, МИРАНДА, ЖЕЙСОН МУРИЛЬО, КАНДРЕВА, БРОЗОВИЧ, ФЕЛИПЕ МЕЛО, КРИСТИАН АНСАЛДИ, МАРИО, МАУРО ИКАРДИ, ПЕРИШИЧ