Реал Мадрид ще гони задължителна победа в "Ел Класико", защото изостава на 11 точки от лидера Барселона, който е и с мач повече.

Галерия


Треньорът на "белия балет" Зинедин Зидан няма сериозни кадрови проблеми, след като голямата звезда Кристиано Роналдо е възстановен на 100% и вчера тренира на пълни обороти. За каталунците извън групата остана най-скъпият им входящ трансфер Осман Дембеле, който е с тежка травма от септември месец. Аут още е Самюел Юмтити, но в групата попадна опитният Хавиер Масчерано.

Гледайте мача на живо ТУК!

Станаха ясни стартовите състави на Реал и Барса. Домакините започват със схема 4-1-2-1-2, като изненадващо Матео Ковачич стартира. Атаката водят Кристиано Роналдо и Карим Бензема, докато Иско и Гарет Бейл са оставени на пейката. Това Вермаелен пък стартира за гостите в центъра на защитата, докато звездите Лео Меси и Луис Суарес водят атаката.

Реал – Барселона 0:3

Голмайстори: 0:1 Суарес (54), 0:2 Меси (64-д), 0:3 Видал (90)

Реал: Навас, Карвахал, Рамос, Варан, Марсело, Каземиро (72-Асенсио), Кроос, Модрич, Ковачич (73-Бейл), Роналдо, Бензема (66-Начо)
Треньор: Зинедин Зидан

Барселона: Тер Стеген, Алба, Вермаелен, Пике, Роберто (90-Видал), Бускетс, Ракитич, Иниеста (76-Семедо), Паулиньо (84-Гомеш), Меси, Суарес
Треньор: Ернесто Валверде

Мадрид, ст.: "Сантяго Бернабеу"
Съдия: Санчес Мартимес
Жълти картони: Рамос, Марсело (Реал); Вермаелен, Бускетс (Барселона)
Червен картон: Карвахал 64' (Реал)

Най-интересното по минути:

0' Футболистите на Барса не направиха шпалир на Реал.

1' Начало на мача.

2' ОТМЕНЕН ГОЛ! След корнер, Роналдо засича с глава и вкарва, но голът е отменен за засада на Кристиано. Съдиите взеха правилно решение.

4' Домакински натиск на Реал в началото на "Ел Класико".

5' Далечен удар по земя на Карвахал, Тер Стеген лови без проблеми.

10' ПРОПУСК ЗА РЕАЛ СЛЕД ПРОДЪЛЖИТЕЛНА АТАКА! Кроос пусна отличен пас по земя към непокрития в наказателното поле Роналдо. Той замахна да засече с по-слабия си ляв крак, но се размина с топката, след което Иниеста с отлична намеса изчисти от крака на връхлитащия Карвахал.

30' ПЪРВИ ШАНС ЗА БАРСА! Меси със скрит пас извежда връхлитащия от втора линия Паулиньо, който стреля от движение под горната греда, но Навас с една ръка избива. 

31' Рейд на Роналдо по лявото крило завършва с удар, който Тер Стеген избива с крак.

38' НОВ ШАНС ЗА  БАРСА! Меси получава топката, стига отляво на наказателното поле и центрира на близката греда, където Паулиньо засича с глава, но Навас избива.

43' ГРЕДА ЗА РЕАЛ! Бензема изпреварва Вермаелен и засича с глава, но в долния ляв стълб.

45' Край на първото полувреме.

46' Начало на второто полувреме.

48' Рисково връщане на Кроос към Навас, вратарят успява да овладее с гърди и да изчисти.

53' ШАНС ЗА БАРСА! Алба връща назад към Суарес, чийто удар по земя не е силен и Навас лови.

54' ГОООООООЛ! Барса повежда в резултата! Ракитич пробива през центъра, подава вдясно към Роберто, който с пас по земя намира непокрития Суарес и той с удар под плонжа на Навас открива резултата!

62' Удар на Паулиньо от пеналта, Навас сигурно лови.

63' ДУЗПА ЗА БАРСА! Червен картон за Карвахал! Суарес е изведен сам срещу Навас и вратарят спасява. Топката обаче стига до Меси, който намира уругваеца, но този път гредата го спира от гола. Паулиньо обаче засича с глава и Карвахал чисти с ръка от голлинията, за което е изгонен.

64' ГОООООЛ! Меси с мощен удар не бърка от бялата точка и 2:0 за Барса!

77' ОТЛИЧНА намеса на Тер Стеген след удар с десния крак на резервата Бейл.

79' КОНТРА ЗА БАРСА! Меси извежда Семедо с едно докосване, той излиза сам срещу Навас, но вратарят успява да избие.

83' ПРОПУСК ЗА РЕАЛ! Страхотно спасяване на Тер Стеген с рамо след бомбен удар на Марсело.

88' Навас спасява далечен удар на Меси.

90' Изстрел на Гомеш от добра позиция, но над вратата.

90' ГООООЛ! Видал бележи за 3:0, след като засича отблизо подаване на Меси. Преди това обаче аржентинецът изпусна топката в тъч, но това не беше видяно от съдиите.

90' Край на мача.