Англия - Русия, среща от Група 'B' на Евро 2016, стадион 'Велодром', Марсилия, 22 часа българско време.

Вероятни състави на двата отбора

АНГЛИЯ; Харт, Уолкър, Кейхил, Смолинг, Роуз, Диър, Али, Лалана, Руни, Стърлинг, Кейн

РУСИЯ; Акинфеев, Смолников, В. Березуцкий, Игнашевич, Шенников, Головин, Нющедтер, Смолов, Шатов, Кокорин, Дзюба

Прогноза на Gol.bg
За първи път от много време насам към англичаните няма толкова големи очаквания предвид факта, че отборът разполага с най-младия си състав от десетилетия.

Въпреки това обаче 'Трите лъва' демонстрираха много хубави неща в квалификациите и отборът като нищо може да е една от големите изненади на големия форум.

Преди срещата Рой Ходжсън няма проблеми с наличните си футболисти, но неговият колега от руския национален тим Леонид Слуцкий тепърва ще преценява за състоянието на Глушаков и Торбински.

Първият е с мускулна травма, а вторият с вирус, и участието на двамата изобщо не е толкова сигурно.

От разпадането на Съветския съюз двете страни са се срещали само два пъти. Това стана в квалификациите за Евро 2008. Англичаните постигнаха успех с 3-0 на 'Уембли', докато руснаците спечелиха с 2-1 в Москва.

Последният мач на Англия срещу Русия/СССР на Европейско първенство бе през 1988 година. Тогава Съветският съюз стигна до успеха с 3-1 в груповата фаза на турнира.

Това е деветото участие на 'Трите лъва' на Европейски финали. Англичаните никога не минавали 1/2-финалите на такъв форум. Те завършиха трети в надпреварата през 1968 година и отпаднаха на 1/2-финалите от Германия през 1996 година.

Англичаните обаче нямат късмет при дузпите в подобни надпревари и са били елиминирани след такива в три от последните си четири евроучастия - 1996, 2004 и 2012 година.

Още един интересен факт е, че 'Трите лъва' никога не са печелили първия си мач от европейско първенство до момента и имат 4 загуби и 4 равенства.

Също така не може да се пренебрегне факта, че англичаните бяха единственият отбор, който си спечели всичките мачове от евроквалификациите за форума.

С оглед на ситуацията нашата прогноза е успех с 1-0 за англичаните.

Англия - Русия 1-0