Англия – Уелс, мач от група В на Евро 2016, Ланс, „Стад Болар-Делели“, 16,00 часа, съдия Феликс Брих (Германия)

Вероятни състави: 
Англия: Харт, Уокър, Смолинг, Кейхил, Роуз, Дайър, Али, Руни, Лалана, Кейн, Стъридж
Уелс: Хенеси, Честър, Уилямс, Дейвис, Гънтър, Тейлър, Алън, Рамзи, Ледли, Бейл, Робсън-Кану

Прогноза

Първият двубой между Англия и Уелс на голям турнир е очакван с огромен интерес, а и Драконите се погрижиха напрежението да се увеличи след изказванията си през последните, най-вече от страна на суперзвездата Гарет Бейл. 

Нападателят на Реал Мадрид го удари на патриотизъм и със това със сигурност ще амбицира още повече Трите Лъва, които ще искат да се реваншират за изпуснатата победа срещу Русия в първия си мач от надпреварата. 

Хората на Рой Ходжсън обаче играха добре и това е нещото, което ги прави оптимисти преди сблъсъка със съседите, които от своята страна спечелиха на старта и ще бъдат уверени и в този двубой. 

И двата тима обаче показаха колебания в защита, което предполага, че нападателите ще имат сериозни възможности да бележат. За англичаните основният въпрос разбира се ще бъде спирането на Гарет Бейл, който със своята скорост може да им донесе доста проблеми. 

Освен това играчите на Ходжсън са задължени да търсят победата, докато в същото време Уелс ще заеме изчаквателна позиция в стремежа да нанесе удар, който му помогне да измъкне позитивен резултат. 

Аарън Рамзи се присъедини към Бейл твърдейки, че уелсците са по-добрият отбор и изтъкна, че показаните страст и дух ще бъдат ключови за крайния изход от сблъсъка. 

В послените 8 мача между двата тима обаче, Англия доминира, като спечели 6 от срещи и загуби само една, което се случи през далечната вече 1984-а година. Освен това в тези двубои Уелс вкара едва 2 гола. 

Реално погледнато англичаните са фаворити и заради потенциала, който имат. Рой Ходжсън едва ли ще направи някакви промени в състава, като отново се очаква Уейн Руни да бъде в средата на терена, а и най-вероятно ще изпълнява и статичните положения, вместо Хари Кейн. Даниел Стъридж е опция за по-силна атака, а може и промяна на формацията с ромб в халфовата линия. 

От другата страна Крис Колман най-вероятно ще започне отново с трима централни защитници, което може да означава, че англичаните ще натиснат по двата фланга. Така или иначе сблъсъкът се очертава да бъде крайно интересен, но шансовете на Англия за победа са по-добри. 

Резултат: Англия – Уелс    2:0