Испанският национален вратар Икер Касияс признава, че макар вече и на 35 години и неизменна част от успехите на Ла Фурия в последните години, той не е загубил амбицията си и желанието да печели. 

Ветеранът се готви за поредния си голям форум, като за него това ще бъде пето участие на европейско първенство, въпреки че през 2000 година не записа нито минута. 

„Това, което ми харесва най-много е, че въпреки че вече съм на 35, все още притежавам същата амбиция, желание и ентусиазъм да продължавам да се боря и да печеля. Конкуренцията в отбора е нещо, което само може да ни помогне” сподели Касияс, който обаче за първи път от доста време не е сигурен в титулярното си място, заради отличната игра на Давид Де Хеа. 

„Де Хеа вече не е бъдещето на отбора, а силен претендент сега да бъде титуляр. Ясно е, че всикчки, които сме в отбора искат да играят и вярват, че могат да помогнат. Това, кой ще започне обаче, зависи единствено от треньора” допълни опитният страж. 

Селекционерът Висенте дел Боске призна, че не е решил кой ще бъде титуляр, като в последните две години от дебюта на Де Хеа, Касияс е по-често на вратата, може би заради опита си. Той потвърди, че довечера в контролата срещу Грузия ще започне вратарят на Манчестър Юнайтед, но не е ясно кой ще бъде в 11-те за първия мач от групата срещу Чехия на 13-и юни.