Португалия - Австрия, среща от Група "F" на Евро 2016, стадион "Парк де Пренс", Париж. 22:00 часа българско време. Пряко в Gol.bg

Вероятните състави на двата тима: 

ПОРТУГАЛИЯ: Руи Патрисио, Виейриня, Карвальо, Пепе, Герейро, Андре Гомеш, Данило, Моутиньо, Куарешма, Нани, Роналдо

АВСТРИЯ: Алмер, Клейн, Прьодъл, Хинтерегер, Фукс, Алаба, Баумгартлингер, Харник, Сабитцер, Арнаутович, Янко

Прогноза на Gol.bg:
Битката в този мач ще бъде много сериозна, тъй като и двата тима се изложиха в първите си срещи от турнира. Австрийците загубиха неочаквано от Унгария с 0:2, докато португалците изпуснаха Исландия и стигнаха само до равенство 1:1 срещу островитяните.

Фернандо Сантош няма абсолютно никакви кадрови проблеми преди днешната среща, но неговият колега Марсел Колер няма да може да разчита на контузения Юнузович и наказания Драгович, който получи червен картон в миналата среща. 

Иберийците нямат загуба срещу този противник в последните четири мача между двата тима. Последната им среща бе през октомври 1995 година, когато двата отбора врътнаха реми 1:1 в евроквалификация.

Три от последните четири мача между тези страни са приключили с равенство.

Освен това не може да не се отбележи, че двата отбора за първи път ще играят на голям турнир един срещу друг, така че тази среща ще бъде малко историческа в това отношение.

Когато се върнем малко назад в историята можем да видим, че Австрия има разгромна победа над този противник, при това с 9:1, през 1953 година.

До момента австрийците никога не са запазвали вратата си суха на Европейско първенство. Нашата прогноза за този мач е успех с 2:1 за иберийците.

Резултат: Португалия - Австрия 2:1