Селекционерът на Австрия Марсел Колер бе доста разочарован след неочакваната издънка срещу Унгария и загубата с 0:2 в първия мач на страната от Евро 2016.


Преди мача австрийците бяха абсолютни фаворити за успеха, но тимът показа доста постна продукция и бе победен от далеч по-мотивирания си противник.

"Започнахме мача силно и на моменти играхме изключително добре. За мое съжаление обаче в по-голяма част от мача действахме твърде нервно и това даде възможности на унгарците", коментира той на пресконференцията след мача.

"Унгарците си изиграха много силно картите, а червеният картон направи ситуацията за нас изключително сложна. Първото попадение дойде в много неподходящ момент за нас. Никога не е добре да допуснеш първи гол. След първия гол нещата станаха доста трудни за нас. Губехме често топката, изнервихме се", добави той.

"Трябваше да играем по-спокойно с топката в краката. За съжаление тази загуба прави напрежението при нас много сериозно. Трябва да се опитаме да постигнем добър резултат срещу Португалия. Ще гоним победа на всяка цена. Тепърва ще говоря с футболистите".