Австрия - Унгария, мач от група "F" на европейското първенство по футбол. Стадион "Стад дьо Бордо", 19.00 часа българско време, пряко в Gol.bg.

 

Вероятни състави:

Австрия: Алмер, Клайн, Драгович, Прьодъл, Фукс, Алаба, Баумгартлингер, Харник, Юнузович, Арнаутович, Янко

Унгария: Кирали, Флора, Гузмич, Ланг, Кадар, Гера, Наги, Джуджак, Кляйнхайслер, Немет, Шалай

Прогноза на Gol.bg:

Феновете на Австрия и Унгария се шегуваха преди мача, че нямат представа срещу кой противник играят, с оглед историческото минало на двата народа, които са били част от една и съща държава.

След началния съдийски сигнал обаче приятелските чувства ще бъдат забравени и двата тима ще си обявят истинска футболна война за борба на всяка педя терен по терена.

На хартия Австрия е фаворит, разполагайки с далеч по-впечатляващи единици, но унгарците са готови да развалят сметките на всеки опонент, който си позволи грешката да ги подцени.

Двата тима излизат за 138-и път един срещу друг, като статистиката е в полза на маджарите, които имат 66 победи и 31 равенства, срещу 40 поражения. Съперниците имат един сблъсък на голям форум - на Мондиал 1934 Австрия печели с 2:1.

Момчетата на Марсел Колер бяха великолепни в квалификациите и не допуснаха поражение, записвайки 9 поредни победи по пътя към първото си участие на европейско първенство.

Ще заложим на нулево равенство, което би трябвало да влиза в сметките и на двата отбора.

 

Резултат:  Австрия - Унгария 0:0