Манчестър Юнайтед - Ливърпул, среща от 5-ия кръг на Висшата лига, стадион "Олд Трафорд". 19:30 часа българско време.

Групата на Манчестър Юнайтед: 

Вратари: Де Хеа, Ромеро, Джонстън

Защитници: Смолинг, Блинд, Дармиан, Шоу, Макнеър, Рохо

Полузащитници: Швайнщайгер, Шнейдерлин, Мата, Ерера, Депай, Карик, Йънг, Фелаини

Нападатели: Марсиал

Контузени: Джоунс, Руни

Групата на Ливърпул за мача: 

Вратари: Миньоле, Богдан

Защитници: Клайн, Ловрен, Шкъртел, Гомес, Туре, Сако, Морено

Полузащитници: Джан, Милнър, Лукас, Фирмино, Хендерсън, Лалана, Айб

Нападатели: Ингс, Бентеке, Стъридж, Ориги

Контузени: Алън, Фланагън
Наказани: Коутиньо

Прогноза на Gol.bg:
Ситуацията при двата отбора е доста деликатна. Юнайтед загуби от Суонзи доста изненадващо в последния кръг от Висшата лига, а преди това тимът врътна разочароващо нулево реми у дома срещу Нюкасъл.

Ливърпул от своя страна стана за смях срещу Уест Хям на "Анфийлд" и допусна катастрофално поражение, а освен това тимът цялостно не се представя според очакванията от началото на кампанията.

Трябва да се вмъкне съдийската победа над Борнемут след гол от засада, както и късметлийското 1:0 над Стоук насред "Британия" в началото на сезона.

Това без съмнение е едно от най-големите дербита не само в Англия, но и в целия свят, а един срещу друг ще се изправят два кръвни врага.

Младокът Антони Марсиал ще запише днес своя дебютен мач за Юнайтед и със сигурност ще бъде сред титулярите, тъй като Руни отпадна от групата в последния момент заради травма. Луис ван Гаал няма да може да разчита и на Джоунс, който лекува заболяване. Днес се очаква подписалият нов договор с домакините Де Хеа да излезе за пръв път като титуляр от началото на сезона.

Гостите ще са без наказания Коутиньо и без контузените Алън и Фланагън, но все пак добрата новина е, че Стъридж е на линия за днешния мач, след като дълго време лекуваше контузия.

В последните 5 директни мача между двата отбора Юнайтед има предимство с 4 победи и 1 поражение. 

Домакините обаче изобщо не се представят стабилно у дома, след като са регистрирали само една победа в последните си четири топ-мача на своя стадион.

Ливърпул пък успя да спечели само едно от последните си седем визити, след като преди това отборът спечели пет от шест гостувания.

Нашата прогноза за това голямо дерби е успех за домакините с 1:0.

Резултат: Манчестър Юнайтед - Ливърпул 1:0