Един от емблематичните мениджъри в историята на футбола - сър Алекс Фъргюсън, заяви, че Лестър ще стане шампион на Англия три кръга преди края на първенството.

На 24 април в 35-ия кръг Лисиците са домакини на Суонзи, а в следващия мач гостуват на Манчестър Юнайтед, което според прогнозата на Фърги означава, че Лестър ще дойде на "Олд Трафорд" като шампион.

"Разбира се, че могат да го направят. Вярвам, че ще спечелят титлата три кръга преди края", отсече шотландецът, който има спечелени 13 титли във Висшата лига с Червените дяволи.

"Впечатлен съм от отбора, който са направили с много малък бюджет. Разполагат с изключителен мениджър като Клаудио Раниери, а също и с играчи като Н`Голо Канте, Джейми Варди и Рияд Махрез", допълни Фъргюсън, цитиран от "7 дни спорт".

Той подчерта, че най-влиятелната личност в момента в Премиършип е Стив Уолш - асистентът на Раниери, който е с основна заслуга за прогреса на Лестър. Сър Алекс прогнозира още, че Уест Хем ще завърши в топ 4 заедно с Лисиците, Тотнъм и Арсенал.