Gol.bg започва нова рубрика, в която накратко ви представяме основните събития от изминалите кръгове в първенствата. Това е полезно за всички, които са заложили на почивка през уикенда и не са гледали мачове. Ето ги и тях:

Англия:

1.На Жозе Моуриньо не му е много добре: пета загуба за Челси от началото на сезона (този път с 1:2 от Уест Хем), скандалният португалец беше изгонен на почивката, а отборът му се намира на 15-то място в класирането.

2.Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити направиха 0:0 в градското дерби, играно на "Олд Трафорд". Най-щастлив е Арсен Венгер, защото Арсенал излезе на първо място в класирането.

3.Лестър трябва да продължи да храни Джейми Варди с пица: този човек има 10 гола от 10 мача и едноличен водач в листата на Висшата лига. С 4 попадения повече от Серхио Агуеро и Алексис Санчес...

Германия:

1.Байерн спечели победа №1000 в Бундеслигата и по този повод подари тонове с бира на феновете си. Но това не е всичко: Байерн спечели всичките си 10 мача от началото на сезона в Германия. Такова удоволствие в Европа са изпитвали само Тотнъм (1960/61), Манчестър Юнайтед (1985/86) и Реал (2013/14).

2.Няма кой да спре тази машина: Пиер-Емерик Обамеянг вкара два хеттрика за седмица и достигна Роберт Левандовски на върха при голмайсторите. После даде интервю на Марко Ройс...

3.Да гледаш Байер Леверкузен е празник: след 4:4 с Рома, "аспирините" биха Щутгарт 4:3. И решаващият гол падна в края.

Италия:

1.Рома стана едноличен лидер в Серия "А" за първи път от 12-ия кръг на сезон 2013/14. "Вълците" имат две точки повече от преследвачите си Наполи, Фиорентина, Интер и Лацио.

2.Как да се почустваме стари – дебют на вратата на Милан направи 16-годишният Джанлуиджи Донарума. Това е най-младият дебютант след Паоло Малдини и най-младият страж в историята на Серия "А".

3.Наполи набира страшна скорост – 8 победи в последните 9 мача при голова разлика 25:3. Гонсало Игуаин има 9 гола в последните 10 мача в калчото.

Испания:

1.Луис Суарес вкара хеттрик при победата с 3:1 на Ейбар и подари победата на Барселона. Но не всичко е наред: Хавиер Масчерано може да получи наказание от 4 мача заради обида към рефера и да пропусне "Ел Класико".

2.Кейлор Навас се превърна в герой за Реал при успеха с 3:1 над Селта. За пореден път той се представи блестящо и има само три допуснати попадения.

3.Денис Черишев стана първият руснак с асистенция за Реал след головия пас към Марсело.

Други първенства:

1.Бенфика допусна първа домакинска загуба от три години и половина насам след 0:3 от Спортинг Лисабон. Всички голове паднаха до 35-ата минута на мача.

2.Дирк Кайт – и на 35 години всичко е наред, след като вкара хеттрик за Фейенорд.

3.Дидие Дрогба завладява MLS: 11 мача, 11 гола. Крал.