Румъния – Швейцария, мач от група А на УЕФА Евро 2016, „Парк де Пренс“, 19,00 часа, съдия Сергей Карасев (Русия), на живо в Gol.bg

Вероятни състави: 
Румъния: Татарушану, Сапунару, Кирикеш, Григоре, Рац, Пинтилий, Хобан, Попа, Станчу, Станку, Андоне
Швейцария: Зомер, Лихтщайнер, Шер, Джуру, Родригес, Джака, Бехрами, Шакири, Джемайли, Мехмеди, Сеферович

Румъния и Швейцария излизат във втория си мач в група А на еврофиналите с различни цели след различното си представяне на старта на турнира. 

Северните ни съседи загубиха с 1:2 от Франция, макар и да играха доста добре и ако не беше гениалния удар на Дмитри Пайе, спокойно щяха да измъкнат точка. 

В същото време швейцарците може би очаквано победиха Албания на старта, но освен че пропуснаха доста положения и трябваше да треперят за 1:0, спокойно можеха и да получат попадение, тъй като в защита не бяха особено ефективни. 

Все пак те знаят, че с равенство на практика ще си осигурят място в следващата фаза, тъй като ще съберат 4 точки и най-вероятно ще действат доста предпазливо. 

Румънците би трябвало да мислят повече за атаката, но и те са наясно, че с точка и евентуална победа над Албания в последния си мач, ще стигнат до елиминациите. Естествено нито един от двата тима няма да пропусне възможността да спечели ако може. 

Съперниците имат 12 мача помежду си, като са спечелили по 5 от тях. Това е първият им сблъсък на голям турнира от 1994-а, когато швейцарците спечелиха в Детройт с 4:1 на световното първенство. След това обаче те отпаднаха на 1/8финал, докато Румъния стигна до Топ 8. 

Хората на Ангел Йорданеску отново ще трябва да покажат силните си качества в защита, защото в квалификациите бяха преодоляни само два пъти в 10 срещи, докато сега още на старта на турнира получиха две попадения. 

Класата на швейцарците в нападение изглежда по-добра, но пък румънците отново ще заложат на колектива и равенството може би изглежда най-закономерно като развръзка. 

Резултат: Румъния – Швейцария    1:1

Прогнозирайте срещите от Евро 2016 ТУК и спечелете награди: