Исландският отбор вече впечатли с представянето си на Евро 2016. Викингите стигнаха повече, отколкото който и да е било е очаквал. Те обаче впечатляват не само с футбол, а и с менюто си. И докато футболистите на Англия, които са съперникът на Исландия на 1/8-финалите, ходят на пица или пък ядат "Биг Мак", то Гилфи Сигурдсон и компания са свикнали с далеч по-отвратителни ястия, които потресоха съперниците им и по-специално хората от таблоида "Сън".
Част от типичното исландско меню са сурово месо от кит, пудинг с овча кръв, овчи тестиси или пък бургери с месото на птицата кайра, а пък като истински деликатес се приема месото на бебе кит, пише "7 дни спорт". Най-шокиращото национално ястие на Исландия пък носи името хакаръл и представлява развалено месо от акула, което е толкова отровно, че бива заравяно под земята за 6 месеца, за да бъдат убити токсините в него, а след това местните готвачи уринират върху него, за да неутрализират миризмата на амоняк и накрая се суши в продължение на седмици.
Именно с такава храна са калени исландците и това може би е една от причините да са толкова задружни на терена и техният треньор Ларс Лагербак да е убеден, че неговият отбор може да победи фаворита Англия на 1/8-финалите.
Коментари
Напиши коментар09:08 | 27 юни 2016 г.
Напиши коментар