Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Представяме ви нашата рубрика, която е посветена специално на Евро 2016. В нея участва красивата страна на спортния отдел на Bulgaria ON AIR – Десислава Джерманска, Ваня Симонска и Велислава Миланова.

Трите прелестни колежки ще кръстосат шпаги помежду си на шампионата на Стария континент и ще дават своите прогнози за всеки един мач. Според регламента, познат знак носи една точка, а познат точен резултат три точки. След финала на 10 юли ще обявим победителя, за когото е приготвена специална награда.

След изиграването на вчерашните мачове Вели увеличи аванса си на върха, но Ваня и Деси продължават да бъдат плътно зад нея.

Временно класиране:

1. Велислава Миланова - 19 точки

2. Ваня Симонска - 15 точки

3. Деси Джерманска - 13 точки

Деси

Белгия – Ирландия

Белгия ме изненада неприятно в първия си двубой на ЕВРО 2016, в който не показаха нищо особено и заслужено загубиха с 0:2 от Италия. Все пак става дума за сериозен отбор с много имените футболисти, така че нямат право на повече грешки, ако искат да продължат напред. Белгийците със сигурност го знаят добре, затова се очакват и промени в състава им! Ейре можеше да стигне до успех срещу Швеция, ако не беше автоголът на Кларк.  Напълно е възможно днес да отбележат на белгийците, които традиционно допускат голове, но едва ли ще имат сили и за нещо повече.

Прогноза: 2:1

Исландия – Унгария

Това е сблъсък между две от изненадите на старта на Европейското първенство. Може би този мач ще покаже дали точките, които спечелиха в първите си двубои от групата са били късмет или въпрос на възможност.  Исландците измъкнаха точка от Португалия след 1:1, но по-важното е, че се понравиха силно на феновете с представянето си. Унгария се наложи с 2:0 над сочения за фаворит Австрия. Напълно възможно е да стигнат и до равенство в много здрава битка. В сблъсъците между двете страни обаче Унгария има сериозен аванс – 7 победи срещу едва 3 за противника.

Прогноза: 1:1

Португалия – Австрия

Два от по-сериозните отбори на Европейското първенство със сигурност са доста разочаровани от старта си. Португалия имаше доста положения срещу исландците, но демонстрира и известно неразбирателство в атака. Голямата звезда на тима Кристиано Роналдо на няколко пъти можеше да асистира към непокрит свой съотборник, но не го направи.  Австрия има проблеми и със състава заради травми и наказания. Освен това се видя, че голмайсторът в квалификациите Марк Яко не успя да се отличи с нещо през първото полувреме срещу унгарците.

Прогноза: 2:1

Вели

Белгия – Ирландия

Смятам, че белгийците на всяка цена ще играят за победа в този мач. Ирландците ще окажат сериозна съпротива, но залагам за единица.

Прогноза: 1:0

Исландия – Унгария

Унгария в първия си мач срещу Австрия изигра много добър двубой и според мен днес ще победи Исландия.

Прогноза: 0:2

Португалия – Австрия

Това е мач между два отбора с идентичен стил на игра, моето мнение е за интересен двубой с много надлъгване и затова залагам на хикс.

Прогноза: 1:1

Ваня:

Белгия – Ирландия

Двубоят е от голямо значение за Белгия. Тимът показа добра игра на старта на Евро 2016 и въпреки че отстъпи от Италия, не заслужаваше загубата. Според мен белгийците ще бъдат силно мотивирани в тази среща, а и освен това разполагат с много класни футболисти.

Прогноза: 2:1

Исландия – Унгария

Два равностойни съперника, които изненадаха феновете на футбола с играта си. Мисля, че ще си спретнат равенство и поделят по точка от мача.

Прогноза: 1:1

Португалия – Австрия

 Португалия няма право на грешка, излизайки срещу този непретенциозен съперник. В първите им мачове и двата тима разочароваха, но мисля че Кристиано и компания този път ще покажат различно лице на терена и ще стигнат до победата.

Прогноза: 3:1