Албанците си тръгват от Марсилия с високо вдигнати глави, защото създадоха много проблеми на домакина на европейското първенство по футбол и основен фаворит за купата - Франция, каза селекционерът на тима Джовани Де Биази.

Воденият от него отбор удържа нулево равенство срещу "петлите" до самия край на мача от група "А", но Антоан Гризман вкара победен гол в края на редовното време, а Димитри Пайе наниза второто си попадение в турнира и оформи крайното 2:0.

"Устояхме на натиска до края, но в крайна сметка се огънахме в защита. През първото полувреме и в началото на второто дори създадохме чисти положения пред вратата на французите. Знаете, че когато не вкарваш голове, няма да постигнеш по-значими резултат. Все пак мога да кажа, че играхме добре и успяхме да удържим французите", каза той.

"Арлинд Айети замести отлично Лорик Цана и смятам, че той има блестящо бъдеще в националния тим. Доволен съм и от него, и от целия тим. Момчетата бяха унили след мача, но аз им казах да вдигнат глави и да бъдат горди със себе си, защото създадоха много проблеми на Франция", добави албанският национален селекционер.

"Сега трябва да победим Румъния и да продължим напред в турнира. Ако успеем да вкараме головете, които до този момент не сме реализирали, със сигурност ще спечелим и трите ни нужни точки за класиране напред. Доказахме, че сме силен отбор и играем добър футбол", завърши Де Биази.