Традициите все още са нещо важно във футбола. А ако се вярва на тях, Лудогорец би трябвало да отбележи гол в следващия си мач в Европа, макар той да е много важен и труден – гостуване на Андерлехт. „Орлите“ не започнаха убедително тазгодишното си участие в основната схема на Лига Европа и загубиха първия мач у дома срещу Славия Прага с 0:2, а след това взеха точка като гости на Виктория Пилзен и завършиха 0:0.

Въпреки подобрената игра и позитивния резултат във втория мач, по-големите проблеми засега остават в атака, а първият гол в основната схема на турнира все още не идва. А по пътя на логиката, би трябвало да дойде в Брюксел, защото досега никога Лудогорец не е стигал до три поредни мача в евротурнирите без да отбележи гол.

Специално в основната схема на евротурнирите Лудогорец рядко е стигал и до два без отбелязано попадение. В групови фази това се случи на отбора три пъти – през 2019-а 0:1 и 0:6 от Еспаньол, през 2021-а – 0:1 от Цървена звезда и от Брага все в Разград, както и с Мидтиланд у дома (0:0) и Звезда като гост (0:1).

Иначе „орлите“ имат 4 елиминации без вкаран гол – осминафиналите срещу Валенсия през 2014-а (общо 0:4), Милан през 2018-а (0:4), Мол Види през 2018-а (общо 0:1) и Сервет (0:1) през 2024-а. Винаги обаче след тези безголови елиминации, Лудогорец успяваше да се разпише. Остава да видим дали ще успее и сега, пише „Мач Телеграф“