Халфът на Лудогорец Якуб Пьотровски претърпя операция от двустранна ингвинална херния, съобщиха от клуба на страницата си. След като премина необходимия набор от тестове и изследвания, диагнозата беше поставена веднага след завръщането му от националния отбор. Операцията беше насрочена за днес и се извърши в елитна клиника в Познан. Тя не е сложна и до два дни той може да се прибере в България.

Пьотровски ще бъде извън терена между 20 и 30 дни, след като е получил контузия преди мача на страната си с Португалия. Това означава, че Пьотровски ще пропусне мачовете до началото на последната седмица на ноември, в това число и последните от Лигата на Нациите за своя национален тим. Сайтът "Спортове факти" (Полша) написа, че става дума за проблем в аддукторите, който налага операция. Заблудата обаче идва от там, че нерв преминава и през двете места и създава илюзията, че болката е в мускула на слабините.

Междувременно, Едвин Куртулуш поднови пълноценни тренировки с отбора след кратко възстановяване от травма. Шведският национал ще бъде на разположение на треньорския щаб за предстоящите мачове в първенството и Лига Европа.

Снимка: Lap.bg