Новият старши треньор Лудогорец (Разград) Игор Йовичевич изрази недоволството си от състоянието на терена в квартал Надежда, където неговият тим победи с 2:0 Септември (Сф) в среща от 8-ия кръг на еfbet Лига.

Хърватинът обаче е видял и добри неща в играта на тима си, както и не е бил изненадан от хода  на мача след червения картон на Георги Върбанов от Септември в 20-ата минута.

"Трите точки винаги са важни. Играхме на тежък терен, който се отрази и на двата отбора. Надявахме се да бъде в друго състояние, но това бяха условията днес. Представихме се добре в нападение, имахме добра транзиция на топката. Септември също имат добри футболисти, които успяха да ни затруднят няколко пъти. Но ние доминирахме във всички зони на терена и създадохме достатъчно положения", започна Йовичевич.

"След като получи червен картон е ясно, че този отбор се връща по-назад и създава по-плътен блок, който трудно се минава. Ние бяхме изцяло концентрирани в този двубой. Не е имало подценяване от наша страна. За нас беше предизвикателство да видим колко бързо ще местим топката от ляво на дясно, да пробваме далечни удари. Поздравявам момчетата за това, което направихме".

Лудогорец е пред подобряване на клубен рекорд от брой мачове без допуснат гол и това може да стане в четвъртък срещу Андерлехт. Йовичевич беше попитан какво очаква от гостуването в Брюксел. 

"Надяваме се да постигвем нов рекорд по чисти мрежи, но дори и в Гермоания Байерн не може да го постигне толкова лесно. Смятам, че когато бързо успяваме да си върнем топката, това ни помага доста повече. Става по-лесно когато сме стабилни в защита".

Явно Якуб Пьотровски има здравословен проблем, което му е попречило днес да играе или да бъде дори в групата. Йовичевич каза по отношение на липсата на играч номер 1 сред халфовете и чужденците у нас, че лекарите трябва да отговорят. "Какво мисля за мача с Андерлехт? Сериозен двубой ни ни чака, на високо ниво. Много сериозно предидзвикателство е, Андерлехт тази година са в добра форма. В добър период са и ще бъде тежък двубой".

Попитан дали е гледал вчерашното дерби между Левски и ЦСКА-София (1:0), той каза: "Гледах дербито, разбира се. Видях интересни неща и от двата отбора. При всички положения статичните положения бяха важна част и Левски се възползва от едно от тях".