С нови два мача днес, 20 октомври, продължава осмият кръг в Първа лига. От 16:45 часа Черно море е домакин на Хебър Пазарджик, а от 19:15 шампионът Лудогорец гостува на новака Септември в столицата.

„Зелените“ са абсолютни фаворити за трите точки срещу тима на Николай Митов, като очакванията са за рутинен успех. Все пак Септември отправи предупреждение към всички тимове, след като преди паузата за националните отбори шокира ЦСКА с 1:0 на Националния стадион. Новаците са с 10 точки в актива и ще се опитат да изненадат и тима на Игор Йовичевич.

Лудогорец е с девет победи от десет мача в първенството, като единствената грешна стъпка дойде срещу Черно море – 0:0 в Разград. Отделно, отборът е допуснал само един гол във вратата си – от Арда, при разгромната загуба на кърджалии с 1:5. Разградчани ще имат и едно наум предвид предстоящия си мач в Лига Европа идната седмица – визита на Андерлехт в Брюксел.

По-рано през деня, Черно море на Илиан Илиев също ще гони задължителни три точки срещу закъсалия тим на Хебър. На „Тича“ „моряците“ ще се опитат да влязат в топ 4 след загубата на градския съперник Спартак Варна от Берое с 0:3 под Аязмото. Треньорът им Илиев трябва пък бързо да пренасочи вниманието си, след като по-рано тази седмица националният селекционер претърпя унизително поражение начело на „лъвовете“ – от Северна Ирландия с 0:5 в Белфаст.

Хебър е на дъното с едва седем точки в актива. Любопитно е как ще се представи отборът на негостоприемния стадион в морската ни столица при дебюта на новия старши треньор Бруно Акрапович. Пред босненския специалист стои нелеката задача да запази статута на пазарджиклии и за следващия сезон в елита. Хебър ще отлепи от последната позиция при победа и ще прати на нея Ботев Враца.

Пълна програма за 8-и кръг в Първа лига:

Петък, 18 октомври

Берое – Спартак Варна 3:0

Ботев Враца – Локомотив Пд 0:0

Събота, 19 октомври

Локомотив София – Крумовград 0:0

Левски – ЦСКА 1:0

Ботев Пд – Славия 1:0

Неделя, 20 октомври

16:45, Черно море – Хебър

19:15, Септември – Лудогорец

Понеделник, 21 октомври

18:00, ЦСКА 1948 – Арда