Шведският Юргорден вече брои бека на Лудогорец Аслак фон Витри за свое попълнение. Местният авторитетен вестник „Афтонбладет“, цитиран от Тема спорт, съобщава, че трансферът на норвежкия краен защитник е сигурен.

Юргорден искаше да привлече Фон Витри още през лятото. Тогава обаче от Лудогорец поискаха за правата му около 3 милиона лева, твърдяха в Швеция. А Юргорден категорично е отказал да плати подобна сума.

И причината е, че договорът на играча с разградчани изтича през лятото на 2025 година. Информациите от скандинавската страна гласяха, че Аслак е дал съгласието си да премине в клуба, стига да се стигне до разбирателство с орлите. Той вече има един престой в Юргорден, който след това го продава на нидерландския АЗ Алкмаар.

Доскорошният вратар на Лудогорец Симон Слуга подписа договор с израелския гранд Макаби Тел Авив. Контрактът му е до края на сезона. Слуга носеше фланелката на орлите през последните две години и половина, като през по-голяма част от престоя си беше резерва. Той изигра 39 мача с екипа на шампионите, в които допусна 36 гола.

Снимка: БГНЕС