Лудогорец записа деветата си победа от 10 изиграни мача от началото на сезона. В неделя вечер „орлите“ удариха Локомотив Пд с 1:0 в Разград. Така до момента шампионите са с 28 точки от 30 възможни, като дотук победата им се изплъзна само при нулевото равенство срещу Черно море в Разград в седмия кръг.

По-важното е, че с представянето си в първите 10 кръга дотук Лудогорец надхвърли дори собствените си високи стандарти, които зададе в последните 13 години. Статистиката показва, че толкова убедителни по това време на сезона „орлите“ не са били никога досега, пише „Мач Телеграф“.

Най-близо до сегашните си 28 точки „орлите“ бяха през есента на сезон 2021/22. Тогава с треньори Валдас Дамбраускас и Станислав Генчев те имаха с една точка по-малко от сега. Активът бе 9 победи и 1 загуба, като поражението бе при гостуване на Славия с 0:1 с гол на Тони Тасев. Георги Дерменджиев, Захари Сираков и Игор Йовичевич подобриха рекорда с резултатите от настоящия сезон.

И това е огромен малшанс за втория в класирането Левски, тъй като Станислав Генчев създаде доста добър отбор, но прекият конкурент за първото място буквално не греши.

Иначе най-лоши бяха показателите на „орлите“ през 2014/15 и 2015/16, когато тимът имаше едва 18 точки от 30 възможни.

Снимка: Lap.bg