Новият старши треньор на Лудогорец Игор Йовичевич заяви след победата с 2:0 над Ботев Враца, че има много неща, които да се подобряват в играта на тима, но това ще стане с времето. Хърватският специалист все пак изрази задоволство от успешното си начало, след като бе назначен на треньорския пост едва този четвъртък.

"Горд съм, че съм част от Лудогорец. Бе много важно да започнем с три точки. Това не бе лесен мач. Все още се запознавам с българския футбол. През последните два дни тренирахме някои неща, които исках да видя в мача. Ще вървим стъпка по стъпка, за да имаме повече контрол над играта. Щастлив съм от победата и поздравявам отбора. Сега започваме да се готвим за мача с Виктория Пилзен. Искам да виждам в мачовете това, което тренираме. Искам да тренираме като шампиони и да имаме дисциплина. Ако играеш на 50 процента, не можеш да победиш никой. Ботев Враца днес се бореха за всяка топка. Те имат някои много високи играчи, но ние бяхме концентрирани, което ми хареса", каза хърватинът.

"Искам да подобря движението ни по терена, както и работата ни с топка в крака. Трябва да имаме търпение, когато владеем топката. Още е рано да правим големи корекции, но ще работим във всяка една насока. Във футбола трябва да си готов за всеки мач. Имаме достатъчно футболисти и ще правим ротации. Мисля, че ще се представим добре. Трябва да мечтаем за големи неща. Двубоите в Европа винаги са много трудни. В Европа има мачове, в които се налага да страдаш, но трябва да можеш да намериш варианта как да победиш във всяка ситуация. Имам опит в такива мачове и не трябва да правим грешки, ако искаме да ги печелим", добави още Йовичевич.

Снимка: Официален сайт на Лудогорец