Футболистите на Славия (Прага) са доволни от победата в Разград, но без да се притесняват разкриха и грешките при българите, които са им помогнали за успех. Вицешампионите на Чехия победиха с 2:0 в първия мач от новия формат на турнира Лига Европа.

"Първоначално мислех да центрирам с десния крак, защото видях Томаш Хори да влиза на задна греда. Но в един момент видях как никой не ме атакува и реших да опитам да вкарам сам", коментира авторът на първото попадение за Славия (Прага) в Разград Матей Юрасек пред камерите на Nova Sport 5.

Oбщо взето може да се каже, че генерално срещата беше успешна за него, защото приоритетно играе в чешкото първенство, докато в Европа старши треньорът Индржих Търпишовски дава предимство на други футболисти. Но с липсата на четирима титуляри, сега се отвори възможност и той да покаже класа.

"Надявах се да навляза в основния състав. Разбира се, че Лига Европа е по-високо ниво от чешката", разкри още крилото.

След това добавя, че тайнично се е надявал как за фланговите футболисти на Славия (Прага) ще се отворят пространства през бековете на Лудогорец. "Знаехме, че те не внимават много отзад и се възползвахме от това. Моят шанс също се дължи на тяхна грешка", каза още Юрасек.

Доволен остана и защитникът Давид Зима, който ръководеше защитата на гостите от Прага. "Лудогорец имаше качество напред. Но когато преминахме в защита с четирима, те вече нямаха шанс. Ние се движехме повече от тях", описа той ключовия момент – когато треньорът Индржих Търпишовски е сменил схемата на игра в течение на мача.

Дори и да не изглеждаше така, игра се на много труден терен. "Заложихме на нашия стил и съперникът беше много изморен през второто полувреме“, разкри Зима и похвали феновете на Славия „Радвам се, че дойдоха на мача, но иначе атмосферата беше малко като по време на ковид“, завърши защитникът с усмивка.