Капитанът на Лудогорец (Рз) Оливие Вердон определи допуснатия първи гол за чешкия Славия (Прага) преди почивката като "глупав", който е повлиял на целия ход на мача. Разградчани отстъпиха с 0:2 на чешкия вицешампион на старта на новия сезон в групите на Лига Европа, която тази година се провежда по нова формула с 36 отбора.

"Очаквахме труден мач срещу труден съперник. Днес беше голяма битка, имахме своите положения в първите 15-20 минути. Но преди почивката допуснахме глупав гол и това направи мача по-труден. През второто полувреме се опитахме да натиснем. Но дойде този корнер и да – така е във футбола".

Последва въпрос с какво гостите са превъзхождали. "Не, не мисля, че са били по-добри от нас във физически аспект или в единоборствата един на един. Физически се представихме доста добре, но в защита и във фаза атака трябва да сме по-концентрирани. Понякога в мачовете имаш добри моменти и лоши моменти. Важното е в по-трудните ситуации да се представяш по по-добър начин и да не повтаряш грешките".

Попитан какво предстои като план за Лудогорец за следващите мачове, както и предстоящото гостуване другата седмица на Виктория (Пилзен) – друг чешки отбор, той каза: Трябва да останем позитивни. Имаме още седем мача и в тях можем да наваксаме изоставането от днес".