Вратарят на Лудогорец (Рз) Серджио Падт обясни, че тимът му е могъл да насочи мача в друга посока, но пропуските са оказали влияние. След това груба грешка е направила цялата защита, за да остави Матей Юрашек да стреля от малък ъгъл и да отбележи гол.

"Мисля, че играхме добре през първото полувреме. Имахме няколко положения. На такова ниво, когато имаш ситуации трябва да ги използваш. Смятам, че през първото полувреме не заслужавахме да изоставаме с един гол. Но това е, загубихме и трябва да останем обединени да гледаме към следващия мач", заяви вратарят след домакинското поражение с 0:2 от Славия (Прага) в първия мач от груповата фаза на турнира Лига Европа.

За първия гол той обясни: Никой не отиде към човека при първия гол и вкараха при трима останали. Може би отборът на Славия идва от по-конкурентна среда, но не знам как да отговоря на този въпрос. Знаем върху какво трябва да работим. Не мисля, че играхме зле през първото полувреме, но се гледа резултатът в края на краищата. Първо трябва да говорим за това какво можем да подобрим. След това вдигаме главите. Но първо имаме мач през уикенда в първенството и след това ще мислим за европейските турнири", каза Падт.

Георги Русев, крило на Лудогорец: "Не успяхме да се въползваме от нашите шансове, а те го направиха. През второто полувреме бяха по-активни от нас и заслужено може би победиха. Винаги е неприятно, когато стартираш по този начин – у дома със загуба, но хубавото е, че идва следващият мач. Надявам се да покажем друго лице".