С три мача в неделя приключва седмият кръг от Първа лига. От 17,00 часа е железничарското дерби Локо Пд - Локо Сф, в 19,00 Хебър посреща Славия, а от 21,15 Лудогорец е домакин на Черно море.

"Смърфовете" успяха да постигнат страхотен обрат в последния си мач далеч от дома - срещу Септември (3:2).

В предстоящото дерби домакините са фаворити на хартия, но на "Лаута" засега не се представят толкова добре, така че има някои съмнения в тази насока. Софийският състав пък също понякога се представя по-добре навън.

В последните 10 мача във всички турнири, Локомотив Пловдив записа победи в 4 от срещите, 2 от тях завършиха наравно и загуби 4. Статистиката за Локомотив София за същия период показва 5 успеха, 3 хикса и 2 поражения.

Хебър продължава да играе мачовете си далеч от Пазарджик поради лошите тревни условия на стадион "Георги Бенковски". Следва мач с Берое, а срещата ще се проведе в Стара Загора.

Момчетата на Веселин Великов свикнаха да са вечният гост, срещу когото и да играят, като все още се чака тревното покритие на собствения стадион да бъде приведено в нормален вид. Берое, от своя страна, до момента прави нелоши мачове, но у дома не е така солиден, така че не е ясно дали Хебър няма да има шансове да вземе нещо. Последните гостувания на пазарджиклии бяха доста добри, така че може и да е време за точки.

Лудогорец ще посрещне Черно море около 72 часа след реванша с Петрокуб в Молдова. Разградчани сами си усложниха реванша, но въпреки това го спечелиха с 2:1. Този лайтмотив бе отбелязан и от временния треньор Захари Сираков.

Един от основните футболисти Бърнард Текпетей е с фрактура и отсъствието му отваря огромна дупка. Текпетей винаги е бил сред лидерите в съблекалнята и един от най-добрите футболисти в отбора. Сираков няма да може да разчита и на един от основните си стожери в отбрана – Антон Недялков. Опитният бранител е контузен и извън игра за около месец.

През седмицата под наем във Варна пристигна Ренан от Крумовград. Бразилецът ще осигури нови опции на Илиан Илиев в халфовата линия. С Ренан бразилската колония в Черно море ще се увеличи. В тима от Варна са още Дуду, Уеслен и Брено Тейшейра.