Лудогорец записа четвърта поредна победа в шампионата. Разградчани излъгаха Берое, като гост – 1:0. И след този мач на хегемона обаче се говори повече за съдийството, отколкото за футболните му достойнства, защо ли?! Предполагаме, че изненадани няма… Просто поредният потърпевш от слугинажа на статуквото.

Заралии се представиха добре, като с малко повече късмет и умения пред гола можеше и да вкарат и тогава вече не се знаеше бридагата в черно какво още щеше да направи. Иначе системата работи безотказно на всички нива – ако не е главният, ще е ВАР, ако не е ВАР, ще има някаква резервна или юношеска формация или пък някои от играчите на съперника няма да са във форма точно за този мач – списъкът е дълъг…

Реферът Владимир Вълков „пропусна“ ситуацията за дузпа в 62-рата минута, но Гидженов веднага се намеси от катафалката. И „грешката“ бе поправена. За сравнение за същите две ситуации не видяхме дузпа в мача с Левски – Хебър в петък вечер. И тук изниква въпросът за еднаквия аршин, с който от години е доказано, че у нас не се мери или кантарът все тегли в една посока.

Стигаме и до изпълнението на Неделев от бялата точка, което бе превърнато в победния гол под Аязмото. Повторенията многократно показаха, как последното ново попълнение на Лудогорец Георги Русев е навлязъл близо 2 метра в наказателното поле още преди удара. Този път обаче Гидженов не се направи на толкова стриктен и „проспа” ситуацията.

Тези неможачи и натегачи така и не могат да разберат, че не е страшно Лудогорец понякога да загуби точки. Да свалят поне за малко наколенките. Няма да свърши светът, ако мачът в Стара Загора бе приключил 0:0. Берое си игра и заслужаваше точката, но им я отнеха и вбесиха публиката и 99 % от телевизионната аудитория.

Не е трудно да се провери във всички мачове през миналия сезон на орлите кой е бил главен съдия и кой ВАР. Оказва се, че има една група от 6-7 арбитри, които са като абонирани да свирят на Лудогорец. Просто ги въртят! Въпросният от двубоя с Берое Владимир Вълков е имал 7 наряда като главен или вараджия в мач на орлите в Първа лига.

Рекордьор с 11 е Чинков (5 главен и 6 ВАР), а втори с 10 е Драгомир Драганов. За тези двамата всичко е казано. Но групата на натегачите става все по-голяма.

Материал на "Тема Спорт"