Лудогорец е много близо до класиране в груповата фаза на Лига Европа, след като разби с 4:0 в Разград молдовския Петроклуб. Реваншът от плейофите на турнира в Кишинев е следващия четвъртък, но тази вечер “орлите” показаха, че са далеч по-класният отбор. 

Тимът на Захари Сираков постигнаха конфортна преднина след голове на Квадво Дуа (23) и Руан Секо (59), а в добавеното време на срещата Диниш Алмейда (90+1, 90+4) обезсмисли реванша в Кишинев след седмица с нови две попадения. Петроклуб пък успя да реализира с единственото си прилично положения чрез Йоан Жордан в 58-та минута, но голът му беше отменен заради засада. 

Лудогорец започна силно срещата и след няколко изгодни положения в 23-та минута поведе в резултата. Кайо Видал центрира от дясното крило, Квадво Дуа беше непокрит и с глава я отклони в далечния ъгъл за 1:0. В 30-та минута Кайо Видал беше близо до това да удвои преднината на тима си, но стреля от изгодна позиция покрай вратата. 

До края на полувремето “орлите” опитаха да увеличат преднината си, но Видал и Пьотровски не успяха да реализират от чисти позиции, а Аслак Фон Витри удари греда след хубав изстрел от свободен удар. 

Второто полувреме започна с нови пропуски на Лудогорец. В 50-та минута Дуа свали с глава една висика топка към Руан Секо, който опита красив удар със странична ножица. Топката обаче мина над вратата. Малко след това Рик Джоната стреля опасно от границата на наказателното поле, но и той не намери очертанията на вратата. 

Така се стигна до 58-та минута, когато след центриране от лявото крило защитата на Лудогорец заспа, Серджио Падт също не се намеси подобаващо и Йон Жордан успя с глава да направи добавка и да изравни резултата. Голът обаче бързо беше отменен заради засада. 

Буквално в следващата атака Лудогорец реши мача. При бързо нападение Рик Джоната подаде към Руан Секо, който с първото си докосване се отсободи от защитник, а с второто вкара изящен гол от повече от 20 метра - 2:0 за Лудогорец.

До края “орлите” владееха събитията, като Кайо Видал можеше да вкара и трети гол, след като стреля от границата на наказателното поле, а топката профуча покрай страничната греда. 

В 87-та минута Петроклуб имаше грандиозен шанс да остави интригата в сблъсъка, когато Михай Лупан беше оставен абсолютно сам на точната на дузпата след центриране от лявото крило. Нападателят обаче стреля в аут. 

В първата минута на добавеното време Лудогорец вкара и трети гол. Тодор Неделев стреля прекрасно от сободен удар и вратарят на гостите не се намеси особено добре. Диниш Алмейда дебнеше наблизо и от няколко метра вкара тоипката в опразнената врата. 

Това обаче не беше всичко. В четвъртата минута на добавеното време Неделев центрира прекрасно от ъглов удар, а Диниш Алмейда с глава вкара втория си гол в мача и на практика обезсмисли реванша след седмица.

Лудогорец - Петроклуб 4:0

1:0 Квадво Дуа 23’

2:0 Руан Секо 59’

3:0 Диниш Алмейда 90+1'

4:0 Диниш Алмейда 90+4’

Лудогорец: Падт, Фон Витри, Куртулуш, Алмейда, Сон (62 -Недялков), Нареси (70 - Дуарте), Пьотровски, Рик (70 - Русев), Видал, Руан (62 - Камара), Дуа (80 - Неделев)

Петроклуб: Смаленеа, Борс, Мудрац, Платика, Жордан, Платика (78 - Диало), Лунгу, Котогай, Ярдан, Амброс (63 - Демиан), Кърунту (46 - Лупан)