Името на Марко Николич е било обсъждано от ръководството на Лудогорец за нов наставник, съобщава „Тема Спорт“. Разградчани са се прицелили именно в сръбски треньор.

В началото на юни Николич пое ЦСКА Москва след период в Локомотив Москва. Сърбинът обаче започна слабо сезона – 2 загуби и 1 равен в пет мача и това разклати сериозно стола му. Наскоро сайтът sports.ru лансира Христо Стоичков като идеалния кандидат за нов старши треньора на московските армейци.

Николич пък е добре познат на Лудогорец. През 2018 година начело на унгарския МОЛ Види той отстрани зелените във втория квалификационен кръг на ШЛ. През 2014-а обаче начело на Партизан Марко отпада от разградчани в пресявките на най-комерсиалния турнир.

Шампионите обаче обсъждат и друг вариант, свързан с Русия. Станислав Черчесов, който в момента е селекционер на Казахстан, може да стане консултант на временния старши треньор Захари Сираков и помощника му Светослав Дяков. Черчесов е близък до ръководството на Лудогорец и многократно посещаваше лагера на зелените. В зависимост от резултатите Сираков може да остане и за по-дълго. Той е работил с Черчесов по време на престоя си в руския Амкар Перм.