С две дербита днес продължава петия кръг на Първа лига. От 19:00 ЦСКА посреща Славия на "Васил Левски", а от 21:15 часа шампионът Лудогорец е домакин на лидера в класирането Левски.

"Сините" започнаха по безапелационен начин сезона. Сега е време да видим дали нещата може да бъдат толкова добри и при визитата на Лудогорец в Разград.

Загубата с 2:7 след продължения в квалификациите на Шампионска лига срещу Карабах коства главата на Георги Дерменджиев, който понесе цялата отговорност за провала на шампионите. За предстоящия дуел начело ще е временен екип, който посреща трудна ситуация, особено след като предстоят и два мача срещу молдовския шампион Петрокуб за влизане в Лига Европа. Левски изглежда в олчинна позиция, за да нарани "орлите".

"Готови сме за мача утре. Тренираме, за да играем срещу най-силните. Очакваме с нетърпение срещата. Работим, за да се противопоставяме на всеки отбор. Отиваме за победа", оптимист е Станислав Генчев.

"Загубата на Лудогорец е нож с две остриета. Ще направят всичко възможно да ни победят, защото загубата срещу Карабах е шамар за тях. Имат и нов треньор, което ще мотивира футболистите. Аз винаги наблягам на представянето на моя отбор. Нямам проблеми освен Лима, който е контузен. Не мисля, че нашите футболисти могат да подценят Лудогорец. Искам играчите да запазят концентрация през всички 90 минути. Нашият стил трябва да се изгражда във всеки мач. Имаме нашите силни страни, които трябва да използваме срещу всеки противник. Двата най-добри отбора в този момент се срещат и се надявам да излезем победители", каза още той.

Началото на сезона за ЦСКА не се развива по оптимален начин, като проблемите далеч от дома са видими.

Момчетата на Златомир Загорчич сякаш напипват ритъма, след като взеха 4 точки в последните си два мача у дома, включително и победа срещу палача на "червените" в лицето на Спартак Варна. Навън обаче е по-сложно, а ефективността в атака далеч от Овча Купел остава по-съмнителна.

ЦСКА трябва да покаже подобрение в сравнение с много тежкото поражение с 0:3 във Варна срещу Спартак.

Програма на петия кръг в Първа лига:

Петък

19:00 ч, Спартак Варна - Арда 1:0

21:15 ч, Крумовград - Берое 0:1

Събота

19:00 ч, ЦСКА - Славия

21:15 ч, Лудогорец - Левски

Неделя

19:00 ч, Локомотив София - ФК ЦСКА 1948

21:15 ч, Хебър - Ботев Пловдив

Понеделник

19:00 ч, Ботев Враца - Септември

21:15 ч, Локомотив Пловдив - Черно море

 

Снимка: БГНЕС