Лудогорец разгроми с 5:1 Арда в мач от 3-ия кръг на Първа лига и загря по най-добрия начин за предстоящия двубой с Карабах в Шампионската лига. Два гола на Сон и по един на Квадво Дуа, Руан Секо и Спас Делев донесоха най-изразителиня успех на "орлите" в съперничеството с тима от Кърджали. Феликс Ебоа Ебоа вкара почетното попадение за гостите.

Шампионите поведоха в резултата с 1:0 при първата си по-добра възможност. В 8-ата минута Педро Нареси се пребори за топката и подаде отляво към Дени Групер, който центрира в наказателното поле, където Сон бе изпуснат от играчите на гостите и отблизо вкара топката във вратата на Господинов.

В 21-ата минута Станислав Иванов подаде към Борислав Цонев, който стреля от разстояние, а топката премина встрани от левия страничен стълб на вратата на Бонман. 

Лудогорец удвои резултата в 44-ата минута. Отново Дени Групер изпрати отлично центриране около бялата точка, където Квадво Дуа стигна до топката и от въздуха я прати във вратата на Господинов. 

Разградчани решиха мача в началото на второто полувреме. В 47-ата минута Сон проби и изведе Руан Секо сам срещу вратаря.  Бразилецът стреля, Господинов опита да се намеси, но въпреки това топката влезе за трети път в мрежата на Арда. 

Две минути по-късно Иван Тилев подаде към Офор, който от трудна позиция стреля с глава, но над напречната греда на вратата на Лудогорец в аут. После Групер комбинира с Кайо Видал, който финтира Виячки в наказателното поле и стреля, а Господинов се намеси и спаси. 

В 57-ата минута Педро Нареси намери с дълъг диагонален пас Спас Делев, който спря топката и без да се бави шутира по диагонала много точно в горния десен ъгъл на вратата за 4:0.  

"Орлите" вкараха пети гол в 73-ата минута. Сон комбинира отлично със Спас Делев, излезе на добра позиция и преодоля Господинов за втори път в срещата.

В 88-ата минута Тонислав Йорданов центрира от пряк свободен удар в наказателното поле на Лудогорец, където Феликс Ебоа бе изпуснат и с глава отбеляза във вратата на Бонман. 

С успеха тимът на Георги Дерменджиев излезе на трето място във временното класиране, с пълен актив от 6 точки от двата мача, които изигра. Арда пък е на 8-а позиция с 3 точки.

Лудогорец – Арда  5:1

Голмайстори: 1:0 Сон (8), 2:0 Дуа (45), 3:0 Руан Секо (47), 4:0 Делев (57), 5:0 Сон (73), 5:1 Ебоа (88)

Лудогорец: Хендрик Бонман, Сон, Едвин Куртулуш, Оливие Вердон, Дени Групер, Дерой Дуарте, Педро Нареси, Спас Делев, Руан Секо, Кайо Видал, Квадво Дуа

Арда: Анатолий Господинов, Милен Стоев, Йозгюр Аксака, Чинонсо Офор, Борислав Цонев, Джелал Хюсеинов, Емил Виячки, Иван Тилев, Димитър Велковски, Феликс Ебоа Ебоа, Станислав Иванов