Лудогорец гостува на Динамо Минск в мач-реванш от втория квалификационен кръг на Шампионската лига днес - 31 юли, от 21:45 часа наше време. Българският шампион има аванс от 2:0 след първата среща на родна земя в Разград.

„Зелените“ ще гостуват символично на беларуския тим, тъй като двубоят ще се проведе в Унгария заради рестрикциите, наложени върху Беларус след началото на руската инвазия в Украйна. Тимът на Георги Дерменджиев спечели първия сблъсък на „Хювефарма Арена“ след точните интервенции на Бърнард Текпетей и Тодор Неделев, който се разписа от дузпа. След почивката Неделев имаше още едно отлично положение за гол, но стреля над вратата.

Лудогорец започна кампанията в Първа лига с труден домакински успех над ЦСКА с минималното 1:0. Разградчани бяха далеч от най-доброто си лице, но подобно на реванша с грузинския Динамо Батуми в първия предварителен кръг на ШЛ, Дерменджиев и компания постигнаха резултата, който им беше необходим. Въпреки че загубиха в Грузия и трябваше да разчитат сериозно на стража си Серджио Падт в края, „зелените“ си осигуриха мач с Динамо Минск, а сега гледат към следващия квалификационен кръг.

Ако отстрани беларусите, Лудогорец ще играе с победителя от двойката Линкълн Ред Импс (Гибралтар) и Карабах (Азербайджан). Азерите водят с 2:0 след първата среща. Ако отпадне от Динамо Минск, българският шампион ще играе със загубилия от въпросния мач между Линкълн Ред Импс и Карабах в третия предварителен кръг на Лига Европа.