Лудогорец държи да получи поне 1.5 милиона евро от Арис Солун за правата на централния защитник Ноа Сонко Сундберг, пишат медиите в нашата съседка, цитирани от Тема спорт. Преговорите между двата клуба, които стартираха миналата седмица, продължават. И почти сигурно ще завършат с успех.

Причината е, че от пролетта насам бившият футболист на Левски не е със статут на титуляр в състава на разградчани. Той бе такъв през есенния дял на сезон 2023/24, когато бе привлечен от „Георги Аспарухов“. Тогава за правата му Лудогорец плати около 800 хиляди евро. Като при изходящ трансфер, разградчани ще дължат определена сума на сините.

Столичани вече заработиха бонус по трансфера – заради спечелената шампионска титла от орлите. Такъв ще има и ако те успеят да влязат в групите на Шампионската лига, Лига Европа или Лига на конференциите. С елиминиране на Динамо Минск, Лудогорец ще си гарантира минимум участие в последната по сила надпревара.

През този сезон Сундберг само в един двубой бе в стартовата единайсеторка – при 0:1 от Динамо Батуми в реванша от първия квалификационен кръг на Шампионската лига. Това бе и най-слабият мач на разградчани през кампанията.

В четвъртък на орлите им предстои ответният мач срещу Динамо Минск от надпреварата на богатите. Преди него нападателят на беларуския състав Стивън Алфред се закани на разградчани. Нигериецът е убеден, че със съотборниците му могат да продължат напред, въпреки загубата с 0:2 на „Хювефарма Арена“. „Беше труден мач, но знаехме, че ще е такъв. Въпреки това все още можем да продължим в следващата фаза. Убедени сме, че ще създадем нужните положения. А ако ги реализираме, ще елиминираме противника. Не сме се предали“, заяви Алфред.

Снимка: Lap.bg