Футболното първенство на България е безспорна национална ценност и ако има визия в тази държава, то трябва да бъде поставено сред приоритетите. Седмицата винаги завършва с много футбол и това няма скоро да се промени. Колкото и нерадостни и черни да са оценките за настоящето на клубния ни футбол, мачовете започват и завършват и класирането приковава погледите по стар навик.

Леко приповдигнатият тон е абсолютно нормален, защото единственото разнообразие след Евро 2024 в непоносимите юлски жеги ще е голямото завръщане на първенството. Стартира новият сезон 2024/25 и той веднага ще прикове огромния зрителски интерес. Стадионите ще се пукат по шевовете, а улиците ще опустяват… Но, уви, това изобщо няма да е така. Футбол в съвсем различни реалности от едни предишни други времена. Но пък в един ден от годината може и да се мине без критика.

По ред на баналностите. Кой ще стане шампион и каква битка за титлата ни предстои? Шампионът е ясен предварително, а конкуренцията няма никакъв шанс да го затрудни. Силно съждение, което по принцип води до компромати. В нашия случай Лудогорец ще трябва да прекоси деветмесечното разстояние, за да остави във витрината си шампионската купа за 14-и пореден път.

Прочетете целия анализ на Жаклин Михайлов в днешния брой на "Тема спорт"