Лудогорец загуби с 0:1 гостуването си на Динамо Батуми и имаше доста тежка вечер край бреговете на Черно море. Домакините поведоха още в 3-та минута след гол на Владимер Мамучашвили. Нов гол на домакините беше отменен малко след това, а „орлите“ имаха и късмета да видят как топката се отклонява в гредата след удар на Гудушаири. В заключителните минути домакините удариха още веднъж гредата след шут на Гомис по диагонала.

В крайна сметка Лудогорец успя да задържи този резултат и след 3:1 от първия мач в Разград се класира за втория кръг на квалификациите в Шампионската лига. Там тимът от Разград ще се изправи срещу шампиона на Беларус Динамо Минск, който отстрани арменския Пюник. „Орлите“ ще бъдат домакини в първия мач на 23 или 24 юли.

Грузинците започнаха много силно мача и след само 3 минути игра вече водеха в резултата. Вандерсон проби и центрира от лявото крило и намери Владимер Мамучашвили, който засече малко щастливо топката, тя се отклони и в Диниш Алмейда и влезе в мрежата зад Серджио Падт – 1:0.

Силните изяви на Динамо продължиха и грузинците вкараха втори гол, който обаче бързо беше отменен от ВАР. Алеф Сантос проби по крилото и даде остър пас към Ялен Блеса, който пропусна топката, а освен това фаулира Сонко Сундберг. Миг по-късно Мамучашвили реализира, но реферът се възползва от проверката на ВАР и отмени попадението.

Това сякаш не събуди отново „орлите“ от Разград и те трябваше да допуснат още две сериозни неточности в отбраната. В 13-та минута Гудушаири беше изведен сам срещу Падт и опита да го прехвърли, направи го, но не улучи вратата. Малко след това домакините имаха нещастието да видят как след техен удар топката се отклонява от страничната греда.

В средата на полувремето Лудогорец започна да свиква с условията и поизравни играта. Активни по двата фланга на нападението бяха Рик Джонатан и Бърнарт Текпетей, но липсваше последното подаване.

В последната минута на първата част Лудогорец създаде най-доброто си положение. Аслак фон Витри центрира хубаво от дясното крило и намери пред вратата Руан Секо. Бразилецът засече топката с коляно, но я прати в напречната греда.

През второто полувреме Лудогорец опита да успокои играта, като малко след подновяването й силен удар на Текпетей беше спасен от Силва. Десетина минути по-късно Пьотровски намери на добра позиция Рик Джонатан, който обаче стреля неточно.

След час игра голмайсторът на домакините Мамучашвили отново се откъсна на добра позиция и стреля силно с левия си крак. Серджио Падт обаче отрази. В 80-та халфът пробва късмета си и с далечен шут, но топката мина покрай страничната греда.

В 88-та минута Лудогорец оцеля още веднъж. Мамучашвили намери в наказателното поле Гомис, който стреля мощно по диагонала. Топката се отклони в страничната греда, а защитниците на Лудогорец блокираха опита за добавка на домакините. В 6-минутното добавено време Гомис изскочи сам срещу Падт, който отново действа сигурно и запази вратата си от втори гол.

Динамо Батуми – Лудогорец 1:0

1:0 Мамучашвили 3‘

Динамо Батуми: Силва, Читеишвили (46 – Мали), Кобахидце, Карабадзе, Вандерсон, Мамучашвили, Сантос, Виктор (63 – Мара), Гудушаури (90 – Пачулия), Блеса (72 – Тамбеду), Гомис

Лудогорец: Падт, Сон, Сундберг, Алмейда, Фон Витри,  Пьотровски (84 – Дуарте), Чочев, Нареси, Рик (77 – Кайо Видал), Текпетей (90 - Вердон), Руан