Съдии от Германия и Хърватия ще ръководят мачовете от първия квалификационен кръг в Шампионската лига на Лудогорец (Разград), обяви УЕФА. Както е известно, българските първенци ще спорят като начало с грузинците от Динамо (Батуми), а първата среща е в Разград.

Съдийските назначения бяха обявени в същия момент, когато централата насрочи точните дати и началните часове на мачовете. Първата среща ще се проведе на 10-и юли от 20:00 часа на стадион "Хювефарма Арена". Главен съдия ще бъде Роберт Шрьодер (Германия), а за негови помощници са назначени Кристиан Гителман и Роберт Весел. Четвърди съдия ще бъде Флориан Бадщубнер, също от Германия.

38-годишният Шрьодер работи като поддържка на сайта на регионалния футболен съюз в Хановер. Ръководи мачове в Бундеслигата от 2018-а година, а през 2022-а година му дават и срещата за Суперкупата на Германия между Байерн (Мюнхен) и РБ Лайпциг. От същата 2022-а година е международен съдия, но за първи път в Разград ще ръководи в Шампионската лига. До момента има един мач в Европейските квалификации (Естония – Азербайджан), както и срещи в Лигата на Конференциите.

Срещата-реванш ще се играе на 17-и юли от 19:00 часа местно време или 21:00 часа българско. Реферите на "Аджарабет Арена" ще пристигнат от Хърватия. Главен съдия е Дарио Бел, а от страничните линии за засадите ще следят Горан Патаки и Мариян Томас. Патрик Коларич е четвърти съдия.

Победителят от тази двойка продължава във втория кръг, където очаква по-силния отбор от срещата Динамо (Минск, Беларус) - Пюник (Ереван, Армения).