Лудогорец записа престижен успех в контролен мач – 1:0 срещу 22-кратния шампион на Словакия Слован Братислава. Единственото попадение реализира Ивайло Чочев след час игра след изцяло българска комбинация между Делев, Недялков и голмайстора.

Срещата се забави с 35 минути заради катастрофа в тунел, която прати в голямо задръстване автобуса на словаците. Във втори пореден път мач като титуляр започна Тодор Неделев, който се отчете с 2 асистенции в първата контрола – 5:0 над словенския Приморие. В състава на Слован Братислава личаха имената на бившия играч на Тотнъм Кевин Вимер, бившите словашки национали Владимир Вайс, който е син на треньора на гранда, Роберт Мак, както и грузинецът Джаба Канкава.

В първите минути двата тима действаха по-внимателно, като си размениха по един удар. В 12-та минута арменецът Тигран Барсегян проби добре отдясно и стигна до позиция, но бе блокиран в последния момент. В 25-та минута Педро Нареси изненадващо се озова на добра позиция, но не успя да нанесе хубав изстрел. Пет минути след това Аслак Фон Витри качи топката на главата на Руан, който стреля добре, но в гредата. В 32-та минута Тодор Неделев стреля опасно от пряк свободен удар, но стражът на Слован Търновски спаси с една ръка. Само няколко секунди след това Неделев отново се пробва от фаул, но пак стражът изби. До края на първото полувреме Неделев стреля още веднъж, този път от игра, но неточно.

На почивката Георги Дерменджиев замени 8 от своите играчи, като остави в игра само тримата си халфове – Чочев, Нареси и Неделев. Именно Ивайло Чочев откри резултата след много хубава българска комбинация. Спас Делев подаде наляво към Недялков, той потърси Тодор Неделев, който обаче не успя да отиграе и Чочев с левия крак не остави шансове на стража на Слован Братислава – 1:0 в 60-та минута. Седем минути след това Тисера направи 2:0. Голът обаче бе отменен заради несъществуваща засада, защото първо Антон Недялков върна топката по-назад, а след това тя бе отиграна от защитник на Слован, който изведе Тисера и той не сбърка.

В 78-та минута Георги Дерменджиев получи лоша новина. При опит за спринт Спас Делев получи разтежение и веднага бе заменен от Раи Насименто. Тепърва ще се уточнява колко време няма да играе опитният футболист.