Българският футболен шампион Лудогорец (Разград) ще играе срещу уелския ТНС или черногорския Дечич в Лигата на конференциите, ако отпадне в първия квалификационен кръг на Шампионската лига, определи жребият на УЕФА.

Лудогорец първо ще срещне грузинския Динамо Батуми на старта на квалификациите в Шампионската лига. Ако загуби тези двубои, българският първенец ще бъде домакин на срещите със загубилия мача между ТНС и Дечич.

Уелският футболен клуб ТНС завърши без поражение в местното първенство след победа с 2:0 срещу големия си враг Кона'с Куей. 16-кратните шампиони, носещи прякора "непобедимите", имат 30 успеха и две равенства, но в последния мач за сезона отстъпиха на същия съперник за купата на страната.

ТНС не е губил на собствения си стадион "Парк Хол" от повече от две години и няма загуба в 54 поредни мача в уелското първенство.

ТНС (The New Saints - б.пр.) е срещал два пъти в историята български отбори. Уелсците отпаднаха срещу ЦСКА в Лига Европа през 2010 с общ резултат 2:5, а през 2019 бяха елиминирани в същия турнир от Лудогорец с общ резултат 0:9.

Дечич, играещ в град Тузи, стана шампион на Черна гора с актив от 70 точки и шест повече от Морнар. Това бе първа шампионска титла за създадения преди 98 години отбор, който носи прякора "сините".

Снимка: БГНЕС