Треньорът на Малмьо Йон Дал Томасон остави на пейката в последния мач от шведското първенство срещу Дегерфорс Оскар Люицки, капитана Андерс Кристиансен и Йо Инге Бергет. Едва през второто полувреме опитното трио трябваше да се хвърли в двубоя на стадион "Еледа". Мачът завърши със стабилна победа с 3:0 за Малмьо. Миналата сряда в плейоф за Шампионската лига отборът победи Лудогорец с 2:0 у дома.

С други думи, ротацията на отбора на Йон Дал Томасон едва ли беше голяма изненада. "Той винаги проверява ситуацията, напълно индивидуално пита как се чувстваш. Някои може да получат неразположение или контузия и тогава е по-добре да бъдем честни да му кажем. В противен случай отивате на 80 процента от възможностите си и не сте по-добър от играч от четвърта дивизия. Важно е да бъдете честни със себе си и с екипа. Вероятно, ако се почувствате малко уморени, може да има риск да се нараните в двубоя, в който влезете в игра. Тогава може би е по-добре да бъдеш честен, отколкото да тласкаш тялото до степен да се провалиш. Научавате се малко с годините, за да усетите колко много може да понесе тялото", заяви Оскар Люицки пред шведските медии, цитиран от Труд. 

За мача с Лудогорец той добави: "Винаги играем в еднакво добре в Швеция и Европа. Имам чувството, че сме готови за 90 минути във вторник. Мисля, че ще бъде различен мач. Лудогорец са поставени в различни условия от първата среща - имат пасив от 2 гола, така че веднага ще излязат и ще атакуват, за нас е важно да сме готови от самото начало. Вероятно ще видим по-офанзивен отбор, с агресия и смелост. Готов съм затова, спокоен съм", каза още Люицки.

Мачът във вторник между Лудогорец и Малмьо започва в 22.00 часа. 

Снимка: БГНЕС