Лудогорец - Базел, мач от група "А" на Шампионската лига, стадион "Васил Левски", съдия Мартин Аткинсън, тази вечер от 21:45 часа.

Следете мача на живо ТУК

Вероятни състави:

Лудогорец: Стоянов, Минев, Моци, Паломино, Натанаел, Дяков, Анисе, Марселиньо, Кафу, Вандерсон, Кешерю

Базел: Вацлик, Траоре, Сухи, Баланта, Ланг, Дзуфи, Джака, Елюнуси, Делгадо, Бярнасон, Думбия

Прогнозата на Gol.bg:

Мачът на истината за Лудогорец в Шампионската лига! Победа в домакинството на Базел тази вечер ще класира българския шампион елиминациите на Лига Европа. Нулево равенство също би свършило равенство, но с условието след последните мачове от групата да останат с еднакъв брой точки.

В момента имат по една, а в последните си срещи от група А на 6 декември Лудогорец гостува на ПСЖ, а Базел приема Арсенал.

Швейцарците вече са добре познати на нашия отбор, след като за четири сезона това ще бъде шестия мач по между им. Базел спечели първите два срещи от плейофите за Шампионската лига през 2013 г. (4:2 и 2:0).

На следващия сезон двата отбора се паднаха заедно в груповатa фаза и размениха по една победа - 1:0 за Лудогорец в София и 4:0 за Базел в Швейцария. Последният мач пък бе от този сезон на "Санкт Якоб Парк", където "орлите" бяха много близо до победата, но в крайна сметка си тръгнаха с точка - 1:1.

Определено българския първенец вече има нужния опит и самочувствие, за да се мери с швейцарския шампион. От друга страна - летвата вече е високо и очакванията към разградската команда са големи, което може да напрегне допълнително играчите.

Играе ли своя атакуващ футбол, имат ли ден Кафу и Кешерю, Лудогорец може да направи поредния си луд европейски мач и да стигне до важната победа.

В лагера на Лудогорец няма кадрови проблеми и треньорът Георги Дерменджиев ще може да пусне в игра най-добрия състав на разположение. Очаква се атаката да води Клаудиу Кешерю, а зад гърба му да действа Марселиньо. По фланговете ще нападат двете бразилски звезди на разградчани Кафу и Вандерсон.

Двойка опорни халфове най-вероятно ще са капитанът Светослав Дяков и Анисе. В отбрана ще видим познатата четворка - Моци и Паломино в центъра, а Йордан Минев и Натанаел на фланговете. На вратата ще бъде Владислав Стоянов.

При гостите също няма контузии, но Ренато Щефен и Джофри Дие са наказани. Голямата опасност се очертава нападателя Сейду Думбия, който ще бъде на върха на атаката за швейцарците.

И двата отбора са в убийствена форма на домашния фронт - Лудогорец нареди десет поредни победи в българския шампионат, докато Базел има преднина от 15 точки на върха в швейцарското първенство след 15 кръга.

Очертава се изключително непредвидим двубой и нищо чудно да видим поредната драма, станала запазена марка на разградчани в Европа. Този път с щастлив край за Лудогорец.

Резултат: 2:1