Лудогорец удари с 2:0 Черно море на стадион "Тича" във Варна и отново излезе едноличен лидер в класирането преди останалите срещи от този кръг.

"Орлите" вече са с 38 точки и дръпнаха с три на Левски, но "сините" по-късно приемат Литекс на "Герена". Черно море си остава твърдо на шесто място с 25 точки.

Головете за Лудогорец забиха Джонатан Кафу (48) и Клаудиу Кешеру (61). Двата отбора си поделиха по едно полувреме.

Преди почивката Черно море доминираше, но не успя да си вкара положенията. През втората част шампионите набързо мушнаха две попадения, след което доиграха мача и логично си взеха победата.


Срещата започна с положение за Лудогорец, но Кешеру не успя да вкара в петата минута. Последваха много силни минути на домакините, които изпуснаха страхотни положения.

В 9-ата минута Бурабия бе изведен сам срещу Владислав Стоянов, но стреля в аут. Секунди по-късно и Курьор се озова очи в очи със Стоянов, но националът показа класа и спаси.

Уникални шансове за моряците, но така и не се стигна до попадение. В 18-ата минута Еуженио навърза защитата на гостите и стреля, но в аут. Тези положения стреснаха орлите и те успяха да изнесат играта в по-предни позиции.

След половин час Кешеру стреля от пряк свободен удар, но топката мина над вратата на Георги Китанов. Полувремето завърши с уникален пропуск на Кешеру, който не успя да вкара от пет метра.

Веднага след почивката Лудогорец успя да вкара. В 48-ата минута Марселиньо пусна страхотен пас към Джонатан Кафу, който без проблеми опъна мрежата на домакините. за 0:1.

Това даде спокойствие на гостите, които в следващите минути изцяло котролираха срещата. В 60-ата минута Вандерсон нацели гредата на домакините, а само минута по-късно Марселиньо намери Кешеру и той направи 0:2.

В 78-ата минута Черно море можеше да намали, но Кулибали не успя да преодолее Владо Стоянов. До края Лудогорец контролираше играта и си взе победата.

Черно море - Лудогорец 0:2

Голмайстори:

0:1 Кафу (48)
0:2 Кешеру (61)

Черно море: Китанов, Д. Георгиев, Кулибали, Стенио, Венков, Клок, Бурабия, Бекир Расим, Еуженио, Райков, Курьор

Лудогорец: Вл. Стоянов, Витиня, Натанаел, Моци, Керчев, Дяков, Лукас Саша, Марселиньо, Кафу, Вандерсон, Кешеру