Българският шампион Лудогорец постигна много престижна победа в контролна среща, след като надигра с 3:1 европейския клубен първенец от 1991 година Цървена звезда.

Бразилската звезда на разградчани Марселиньо откри резултата още в 7-ата минута, а в 12-ата милионната покупка от лятото Джонатан Кафу удвои преднината на "орлите".

Малко след началото на второто полувреме Доналд намали изоставането на сръбския гранд, но в 81-ата минута Лукаш Саша с първия си гол за Лудогорец сложи точка на спора и оформи крайния резултат.

Срещата в Разград започна с минута мълчание заради снощните атентати в Париж, при които загинаха около 150 души, един от които французин с български паспорт.


 Лудогорец поведе с 2:0 с два бързи гола и двата след груби грешки в защитата на отбора от Белград. В 7-та минута грешка в защитата на Цървена звезда позволи на Джоди Лукоки и Марселиньо да изскочат срещу един бранител на сърбите. Холандецът пусна към плеймейкъра на шампионите Марселиньо, който фронтално срещу вратата не даде шанс на вратаря с удар в долния ляв ъгъл - 1:0 за Лудогорец.

В 13-та минута бразилецът Лукас Саша пресече подаване в половината на противнита и веднага подаде на своя сънародник Джонатан Кафу, който бе избягал леко вляво. Кафу запази спокойствие и с нисък удар в далечния ъгъл направи резултата 2:0 за българския отбор.

Постепенно лидерът в сръбското футболно първенство изравни играта, но до нов гол през първото полувреме не се стигна. В 48-та минута гостите от Белград намалиха резултата с красив гол: Мичал Доналд майсторски финтира двама играчи на домакините и със силен удар с левия крак от около 25 метра изпрати топката в напречната греда, след това тя рикушира и падна зад голлинията на Владислав Стоянов - 1:2. 

В 57-та минута холандецът Джоди Лукоки изпрати топката в мрежата на сръбския вратар Неманя Супич, но голът не бе признат поради засада.

В 81-та минута бразилецът Лукас Саша увеличи резултата на 3:1 отново след грешка на защитата на Цървена звезда. Бразилецът Марселиньо се възползва от грешката започна дрибъл по границата на наказателното поле и с пета подаде на Лукас, който от 7-8 метра изпрати топката в мрежата - 3:1 за Лудогорец, при който резултат завърши и прятелският мач.

Лудогорец – Цървена звезда 3:1

1:0 Марселиньо (7)
2:0 Кафу (12)
2:1 Доналд (49)
3:1 Лукаш Саша (80)

Лудогорец: Стоянов, Натанаел (85-Ангуло) Александров (90-Марем), Терзиев, Витиня, Дяков, Саша, Марселиньо, Лукоки (65-Кишада), Вандерсон, Кафу (89-Ковачев)

Цървена звезда: Супич, Павичевич, Мбоди, Цветкович, Ибанес, Доналд, Рестич, Сърнич, Стоянович, Де Матос, Сикимич