Черно море записа бойко нулево равенство с ЦСКА в събота и по този начин за 24-ти пореден път запази своята крепост „Тича“ непревзета. Историческата серия на варненци обхвана целия минал сезон и вече обхваща 6 мача от настоящата.

За последно тимът загуби вкъщи в първенството на 7 юни 2023 г., когато Лудогорец стигна до шампионско 1:0 в последния плейофен кръг и си гарантира титлата за сметка на ЦСКА. В следващите си 24 шампионатни домакинства тимът, воден от Илиан Илиев, стигна до цели 20 победи и само 4 равенства при впечатляващата голова разлика от 45-12.

Най-впечатляващите  успехи бяха над Лудогорец (1:0), ЦСКА (1:0) и Левски (3:1) в редовния дял на миналия сезон, а най-гръмък – 4:0 над орлите в плейофите, но тогава съперникът бе в доста експериментален състав.

Черно море разви манталитет на победител на „Тича“ и вече няма отбор, който да се чувства фаворит в дома на моряците. Усетиха го и армейците на Александър Томаш в събота, които също имаха своите шансове, но и трябва да благодарят на Густаво Бусато за страхотните намеси, които им спечелиха точката във Варна.

Черно море играе много успешно срещу ЦСКА напоследък, като в предишните им 4 срещи има 2 победи и 2 равенства. За последно червените печелят сблъсъка с този опонент на 15 май 2023 г. с 2:0 в Пазарджик.

Впечатляващата серия на моряците у дома беше застрашена при предишния им мач вкъщи срещу Арда, но Живко Атанасов в 95-ата минута отбеляза за 1:1 и я спаси. Отново централният защитник и отново в петата минута на добавеното време бе герой и в другия случай, в който краят на поредицата беше застрашен. Това се случи още в нейното начало през миналата есен, когато той се разписа за 2:2 срещу Локо Пд. Черно море има 3 мача до края на есента, за да удължи серията без загуба до година и половина. Един от тях обаче е срещу Левски, когато трибуните отново ще бъдат препълнени.

Черно море е изключително сериозен и труден за побеждаване отбор у дома и варненци само могат да съжаляват, че нямаха право да посрещнат Апоел Беер Шева на „Тича“ през лятото в квалификациите за Лигата на конференциите. Тогава развоят на двойката може би щеше да е съвсем различен от този в Разград…