Нови два мача от десетия кръг на Първа лига ще се изиграят днес. От 17:00 часа Локомотив Пловдив посреща Крумовград, а от 20:00 Черно море е домакин на ЦСКА.

Новият треньор на "червените" Александър Томаш успя бързо да върне тима на правилния път и записа победи над Берое и Локомотив София в последните два кръга. Сега обаче Томаш и неговите възпитаници ще имат много тежко изпитание на негостоприемния стадион "Тича", където много рядко гостуващ отбор си тръгва с трите точки. Нещо повече, в последните си 23 мача пред собствена публика за първенство "моряците" имат 20 победи и 3 равенства, като последното им поражение у дома датира от преди два сезона.

"Изправяме се срещу отбор, който в последните години е доста стойностен – играл съм като футболист там. Тук е разликата, че през последните години старши треньорът Илиан Илиев е изградил не само един добър отбор, но и едно семейство. Доста добър тест за нас. С всеки един противник излизаме и имаме една цел – това е победата“, коментира Томаш на пресконференцията преди двубоя.

Наставникът на "армейците" няма да може да разчита на защитника Браян Кордоба, но новото попълнение Лиъм Купър може да направи своя дебют.

Черно море на Илиан Илиев също се намира във възход в последните седмици и записа четири победи и две равенства в последните си шест двубоя след по-колебливото началото на сезона, като едното реми бе в гостуване на шампиона Лудогорец.

Пълна програма за 10-ия кръг в Първа лига:

Петък, 27 септември

Локомотив София - Хебър 0:0

Берое - Славия

Събота, 28 септември

17:00 ч, Локомотив Пловдив - Крумовград

20:00 ч, Черно море - ЦСКА

Неделя, 29 септември

16:15 ч, ФК ЦСКА 1948 - Ботев Пловдив

18:45 ч, Левски - Арда

Понеделник, 30 септември

20:00 ч, Септември - Спартак Варна.