Треньорът на Черно море Илиан Илиев ще върне Исмаил Иса на върха на атаката. 35-годишният таран ще стартира сред титулярите в днешното домакинство на Крумовград.

Двубоят на „Тича“ ще стартира в 21:15 часа и ще затвори шестия кръг в Първа лига. Наставникът на варненци остави опитния нападател на пейката срещу Локомотив Пловдив, когато заложи на Брено Тейшейра. Планът не сработи, а след влизането на Иса варненци успяха да осъществят обрата от 0:1 до 2:1, като таранът вкара изравнителното попадение в 75-ата минута. Исмаил има на сметката си 2 гола от началото на сезона. Това се очаква да е и единствената рокада, която ще извърши Илиан Илиев. Треньорът отново ще заложи на Клаудиу Кешерю в ролята на жокер. 37-годишният румънец все още не е в оптимална форма да стартира от първата минута и ще се залага на опита му след почивката.

Под въпрос за днешния двубой продължават да са Цветомир Панов и Уеслен Жуниор, а със сигурност аут е Андреяс Калкан, който лекува контузия в коляното. Неяснотата с крайния защитник почти сигурно отново ще постави Дани Мартин на левия бек. Моряците се надяват да продължат и отличната си серия от 21 поредни двубоя без загуба у дома.

Ръководството на Черно море не спира да настоява за обяснение от отговорника за ВАР Петър Петров. Моряците атакуваха Съдийската комисия и хората, които работят със системата, след победата над Локо Пловдив. Тогава реферите зачетоха нередовно попадение на Жулиен Лами, а след това се оправдаха с бледи линии и слабо осветление на „Лаута“. Варненци продължават да публикуват на официалната си страница в една от социалните мрежи съобщения. Вчерашното гласеше: „Ден пети: Няма отговор от г-н Петров!?!?“.

Снимка: БГНЕС