С два мача днес на 26 август, ще завърши шестият кръг в Първа лига. От 19:00 часа новакът Септември приема Локомотив Пд, а от 21:15 Черно море е домакин на Крумовград.

В морската ни столица възпитаниците на националния селекционер Илиан Илиев ще търсят трета последователна победа в първенството след тези над Ботев Враца и Локомотив Пд с по 2:1. След трудното начало на кампанията „моряците“ се вдигнаха и в последния кръг обърнаха Локомотив на стадион „Лаута“. Варненци са с десет точки в актива.

Срещу себе си отборът на Илиев ще има състав на Крумовград, който изпитва затруднения. След страхотната изминала кампания под ръководството на Станислав Генчев, в която тимът игра с най-силните отбори в първата шестица, сега при Атанас Рибарски Крумовград стартира с една победа – още в първия кръг със Славия, последвана обаче от четири поредни загуби. Въпреки лошите резултати, клубното ръководство застана зад Рибарски с пост в социалните мрежи.

Трудно е и началото за новака Септември. Столичани отстъпиха в първите си четири срещи, като все още нямат отбелязан гол. Възпитаниците на Николай Митов ще играят сега с Локо Пд на Любослав Пенев, който ще е амбициран да се върне на победния път след обрата, допуснат от Черно море. Срещата между Септември и Локомотив Пд ще се проведе на стадион „Локомотив“ в квартал „Надежда“, тъй като Националният стадион „Васил Левски“ не е на разположение заради предстоящите концерти на Ед Шийрън и Андреа Бочели.

Програма на шестия кръг в Първа лига:

Петък, 23 август

Локомотив София - Ботев Враца 0:1

Левски – Хебър 1:0

Събота, 24 август

Арда – ЦСКА 2:1

Ботев Пловдив - Спартак Варна 0:1

Неделя, 25 август

ЦСКА 1948 – Славия 2:0

Берое – Лудогорец 0:1

Понеделник, 26 август

19:00, Септември - Локомотив Пловдив

21:15, Черно море - Крумовград./БГНЕС

Снимка: Lap.bg