Черно море и Ботев Пловдив влизат в битка за роден национал. Става въпрос за сина на селекционера Илиан Илиев – Илиан Илиев-младши, пише Те,а спорт.

Халфът вчера приключи отношенията си с кипърския Аполон Лимасол. Той имаше договор за още една година, но двете страни го прекратиха по взаимно съгласие и Илиев-младши вече е свободен агент. През пролетта той игра на „Тича“ под наем именно от Аполон Лимасол, но това лято се завърна в Кипър.

През миналия сезон националът бе преотстъпен и на още един отбор – гръцкия Кифися. И там обаче полузащитникът не сполучи.

„Благодарим на футболиста и му желаем успех както в личния живот, така и в професионалната му кариера“, написаха от Аполон на сайта си. Родният играч записа 49 двубоя за тима.

Шефовете на Ботев Пловдив вече са влезли в контакт с играча. Канарчетата усилено търсят офанзивен халф, тъй като са пред раздяла с Джеймс Ето’о. Камерунецът има няколко солидни оферти и след евромачовете почти сигурно ще бъде трансфериран. Той е желан от клубове от Полша и Израел. Илиев-младши може да поеме и в посока Черно море, но офертата на жълто-черните е доста по-примамлива.

Ботев Пд може да продаде и някое от крилата си – Акере и Нвачукву, към които също не липсва интерес. Така привличането на офанзивен полузащитник изглежда задължително.

Остава да се видим дали Илиан Илиев-младши ще предпочете пак да работи със своя баща на „Тича“, или ще приеме офертата на жълто-черните.

Не е изключен и трети вариант – ново излизане в чужбина, което обаче изглежда най-малко вероятно.

Снимка: БГНЕС